Filarmonica ”Oltenia” Craiova : De Ziua Europei, ”Oda bucuriei” pentru publicul larg

0
210

În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, astfel încât un război între națiunile Europei să fie de neconceput. Propunerea ministrului francez de atunci, Robert Schuman, este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Filarmonica “Oltenia” va fi în mijlocul oamenilor – marți, 9 mai, ora 18:30 – la centrul comercial Electroputere Mall Craiova pentru a cânta “Oda bucuriei” din “Simfonia a IX-a” de Beethoven, pe versurile poetului Friedrich Schiller.

Concertul va avea loc în zona centrală a mall-ului, iar publicul va avea ocazia de a fi martorul unei performanțe unice care îmbină muzica clasică și inovația unui concert de tip flash, cu participarea orchestrei Filarmonicii ”Oltenia” și a corurilor reunite ale Filarmonicii și Operei Române din Craiova.

Concertul va începe la ora 18:30 și va dura aproximativ 15 minute. Îi invităm pe toți iubitorii de muzică să se alăture nouă și să se bucure de această experiență muzicală unică.

Acest eveniment este organizat în spiritul sărbătorii Zilei Europei și reprezintă o ocazie de a celebra valorile și tradițiile europene prin intermediul muzicii clasice. Tema muzicală din finalul ”Simfoniei a IX-a” simbolizează nu numai Uniunea Europeană, ci Europa în sens mai larg.
În 1972, Consiliul Europei a transformat „Oda bucuriei” în propriul său imn. În 1985, liderii europeni l-au adoptat ca imn oficial al Uniunii Europene. În limbajul universal al muzicii, acesta dă glas idealurilor europene de libertate, pace și solidaritate.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.