FILARMONICA ”OLTENIA” CRAIOVA – Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală” 2022 : RECITAL ODESA

0
192

FILARMONICA ”OLTENIA” CRAIOVA
Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală” 2022

VINERI, 16 DECEMBRIE 2022, ORA 19:00
VADIM NESELOVSKYI (UCRAINA) – pianist și compozitor

RECITAL ODESA
a musical walk through a legendary city
jazz pentru pian solo de Vadim Neselovskyi

????? ???????????, virtuoz al pianului, compozitor și profesor de pian de jazz la Berklee College of Music din Boston, va cânta în Festivalul Internațional ”Craiova Muzicală” 2022, vineri, 16 decembrie, ora 19, suita sa de jazz pentru pian ODESA, scrisă pe parcursul anului 2020, prezentată în peste o sută de concerte în Europa și Statele Unite.

Lucrarea ODESA îl duce pe ascultător într-un tur imaginar în jurul orașului natal al lui Vadim, plin de amintiri, referințe istorice, flashback-uri și vise… Într-un fel, este inspirat de faimoasa suită “Tablouri într-o expoziție” a lui Mussorgsky.

“?-?? ??̆???? ?̦? ?? ??????? ?̂? ?????, ??????? – ?? ????̦ ??????? ?????? ?? ????? ??????̆”, povestește Vadim. “?̦??? ??̆ ??????? ?????̆ ????? ? ????? ?? ????? ?̦? ?????̦? ?? ????̦? ?????? ?̦??? ??? ????? ?????? ??. ???? ?? ????? ?? ????? ????̦ ??? ????? ???????? ??? ?????????? „??????̦?̆????? ????????”, ???? ?̂? ?????? ????? ????? ?? ???̦???? ?? ????????????? ????? ????????…?̂? ???? ??? ??????? ????? ??̆ ??̆ ???? ???????? ??? ?????????̆ ?????? ????? ????̦…”

New-yorkez de adopție, german ca cetățenie, ucrainian de origine, ????? a fost cel mai tânăr student admis vreodată la Conservatorul din Odesa, la 15 ani. Și-a continuat studiile în Statele Unite, la ??????? ??????? ?? ?????, perioadă în care a apărut alături de colegii săi ????????? ???????? și ????????? ?????, pe un album produs de ??? ???????. A continuat la Thelonious Monk Institute of Jazz, cu bursă integrală acordată de ?????? ???????, ????? ??????? și ??????? ?????????. Cât a fost student, a cântat în turnee internaționale în trupele lui ?????? ???????, ????? ????, ??? ??? ??????????? și ????? ???? ??????????. De asemenea, a împărțit scena cu ???? ????????, ??????? ?????????, ????? ?????? ori ????? ???????.

Primul său album solo a fost produs în 2013 de legendarul ???? ?????? și a primit 4 stele în ????????. Are la activ patru albume în calitate de lider și compozitor. Formează împreună cu Arkady Shilkloper din Rusia un duet celebru, de o superbă coeziune și armonie. În această formulă a concertat de mai multe ori în România. Dincolo de scena de jazz, Vadim Neselovskyi colaborează cu orchestre simfonice, în calitate de compozitor și de solist. Suita sa “Anotimpurile” de o reală frumusețe, este o alternativă plină de prospețime la suitele consacrate atât de prezente în filarmonici.

ODESA este un proiect de suflet al lui Vadim. Pe scenă, el este un interpret visceral, care transmite cu ușurință emoțiile publicului din sală. Publicul are parte întotdeauna, la concertele sale, de o experiență specială.

Biletele se procură online accesând link-ul de mai jos:
https://www.entertix.ro/evenimente/14068/recital-de-pian-16-decembrie-2022-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se găsesc la agenția filarmonicii din Calea Unirii 16, luni-vineri, orele 10:00-18:00. Rezervări și detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.
Prețuri bilete: 40 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.