Filarmonica Oltenia Craiova : Festivalul Shakespeare – Concert simfonic

0
159

VINERI, 24 MAI 2024, ORA 19:00 – Festivalul Shakespeare

Concert simfonic

ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII „OLTENIA”

DIRIJOR: THEO WOLTERS (OLANDA)

SOLIST: OCTAVIAN LUP (violoncel)

În program:

Otto Nicolai: Uvertura operei „Nevestele vesele din Windsor”

Joseph Haydn: Concertul nr. 1 în Do major pentru violoncel și orchestră, Hob. VIIb/1

Antonín Dvořák: Simfonia nr. 8 în Sol major, op. 88

 

Concertul de vineri, 24 mai, ora 19, va avea în prim plan uvertura la opera comică “Nevestele vesele din Windsor” de Otto Nikolai, după piesa omonimă a  dramaturgului William Shakespeare. Premiera acestei lucrări umoristice care avea să salveze numele compozitorului de la uitare, a avut loc la Berlin, în 1849. În pofida strivitoarei concurenţe cu Falstaff, această creație s-a menţinut până în zilele noastre în atenția publicului.

“Nevestele vesele din Windsor” este o comedie de moravuri în care Falstaff, personaj recurent în piesele shakespeariene, vrea să le cucerească pe doamnele Ford și Page, ambele măritate, în scopul obținerii unor sume de bani pe care să le cheltuie împreună cu prietenii săi rău famați. Respectabilele neveste din Windsor îi joacă mai multe farse pentru a-l pedepsi pe ”seducătorul” fanfaron. 

——————–

THEO WOLTERS – dirijor

Theo Wolters s-a născut la Melick (un oraş din sudul Olandei), în anul 1955, fiind mezinul unei numeroase familii de muzicieni. La o vârstă foarte fragedă a început să studieze trompeta în cadrul fanfarei pe care tatăl său o coordona. Talentul său a fost remarcat încă de pe atunci, iar Theo a urmat studiul muzicii la Conservatorul din Maastricht. În anul 1979 a devenit membru al prestigioasei Royal Concertgebouw Orchestra. 

 

OCTAVIAN LUP – violoncelist

Strălucit violoncelist al generației sale, un reprezentant al excelenței în arta muzicală și o personalitate remarcată pe podiumul scenelor naționale și internaționale, Octavian Lup a absolvit în anul 2013 Universitatea Națională de Muzică din București la clasa reputatului violoncelist Marin Cazacu, unde și-a finalizat și studiile doctorale. Octavian a urmat cursurile celei mai prestigioase academii din lume – Kronberg Academy din Germania, unde s-a perfecționat cu Frans Helmerson și Gary Hoffman.


Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate de la agenția Filarmonicii Oltenia din Calea Unirii 16 sau online:

https://www.entertix.ro/evenimente/20814/concert-cameral-5-martie-2024-filarmonica-oltenia-craiova.html

Concertul este inclus în abonamentul melomanului.

Program agenție: luni-vineri, orele 10:00-18:00

Mai multe informații, la numărul de telefon 0251 414 698

Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.