Filarmonica Oltenia Craiova incheie stagiunea cu Concert BRAHMS vs BEETHOVEN

0
151

VINERI, 4 IULIE 2023, ORA 19:00
Închiderea stagiunii
ORCHESTRA SIMFONICĂ ȘI CORUL FILARMONICII “OLTENIA”

Concert BRAHMS vs BEETHOVEN

DIRIJOR THOMAS SANDERLING GERMANIA

SOLIST MIHAI UNGUREANU Pian

Maestru de cor: BOGDAN BOTEZATU

Un grandios concert “BEETHOVEN versus BRAHMS” va încheia Stagiunea Speranței a Filarmonicii “Oltenia”, marți, 4 iulie, ora 19:00. La pupitrul dirijoral va fi invitat reputatul muzician german THOMAS SANDERLING. Solistul serii va fi apreciatul pianist craiovean MIHAI UNGUREANU, laureatul mai multor competiţii naționale, distins cu Premiul Criticii Muzicale (1986).
În program:
Johannes Brahms: Uvertura festivă „Academica”
Ludwig van Beethoven: Fantezia pentru pian, cor și orchestră
Johannes Brahms: Simfonia nr. 4

“Fantezia pentru pian, cor și orchestră”, numită de obicei “Fantezia Corală”, a fost compusă de Ludwig van Beethoven când avea vârsta de 38 de ani. Beethoven însuși a fost la prima audiție solist la pian, fiind prima dată când a și improvizat anumite pasaje. Lucrarea este remarcată ca o precursoare a celebrei Simfonii a IX-a de mai târziu.

“Simfonia nr. 4” de Brahms a fost evidențiată de muzicologi ca una dintre cele mai importante lucrări orchestrale, de la Beethoven încoace. Simfonia pare a fi inspirată de piesa lui Shakespeare “Antoniu și Cleopatra”, pe care Brahms o cercetase la acea vreme.
Thomas Sanderling a dirijat orchestre din întreaga lume, fiind apreciat de public și de critica de specialitate. A realizat o serie de înregistrări de succes și și-a dezvoltat o reputație solidă în cele mai importante centre muzicale din Germania, Austria și Scandinavia.
În ipostazele de solist, interpret de muzică de cameră şi acompaniator, pianistul Mihai Ungureanu a concertat în centre culturale renumite din majoritatea țărilor din Europa, America de Nord și de Sud și Asia. În S. U. A., Canada, Argentina şi Brazilia a susţinut o serie de concerte cu orchestra și recitaluri de mare succes, dar ș în Rusia şi spațiul asiatic – Japonia, Coreea de Sud, Republica Islamică Iran, Liban.

Biletele pentru concert se achiziționează online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente/15728/concert-simfonic-4-iulie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.