Vineri, 11 martie 2022, ora 19:00, la Filarmonica „Oltenia” va avea loc un concert de muzică sacră, sub conducerea muzicală a Manulelei Enache-Pîrvu, dirijor al Coralei academice.
VINERI, 11 MARTIE 2022, ORA 19:00
CORALA ACADEMICĂ A FILARMONICII „OLTENIA”
MUZICĂ SACRĂ
DIRIJOR MANUELA ENACHE-PÎRVU
La pian CORINA STĂNESCU
În program:
Georg Friedrich Haendel: „Hallelujah” din oratoriul „Messiah”
Michael Praetorius: „Psallite, unigenito”
Hans Leo Hassler: Sacri concentus „Cantate Domino”
Henry Purcell: „Hear my prayer, O Lord”
Georg Friedrich Haendel: „He trusted in God” din oratoriul „Messiah”
Johann Sebastian Bach: „Haupt voll Blut und Wunden” din oratoriul „Matthäus-Passion”
Georg Friedrich Haendel: „And he shall purify” din oratoriul „Messiah”
Georg Friedrich Haendel: „For unto us a Child is born” din oratoriul „Messiah”
Antonio Lotti: „Crucifixus etias pro nobis”
Franz Liszt: „Ave verum”
Josef Rheinberger: Abendlied, op. 69, nr. 3
Anton Bruckner: Graduale „Os justi meditabitur sapientiam”
Giuseppe Verdi: „Laudi alla Vergine Maria”
Knut Nystedt: „Laudate”
Vytautas Miskinis: „Cantate Domino”
MANUELA ENACHE-PÎRVU
Manuela Enache-Pîrvu a urmat cursurile Liceului de Artă “Marin Sorescu” (clasa de vioară). În perioada 2004 – 2008, a fost studentă bursieră în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, specializarea Dirijat cor academic (clasa conf. univ. dr. Valentin Gruescu), urmând în paralel şi modulul instrumental de vioară (Adrian Buliga, conf. univ. dr. Florin Croitoru). Dintre alţi profesori, sub îndrumarea cărora şi-a perfecţionat pregătirea muzicală, se disting: Dinu Ciocan, Teodor Ţuţuianu, Valentina Sandu Dediu, Dan Buciu, Ulpiu Vlad, Dan Dediu. În 2010, a absolvit cursurile de master ale Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti (Stilistică dirijorală, specializarea Dirijat Cor academic), iar în perioada 2009 – 2010, a beneficiat de o bursă de studii în cadrul Birmingham Conservatoire (Marea Britanie), perfecţionându-se sub îndrumarea dirijorului Paul Spicer. Pe durata acestor studii, s-a implicat activ în calitate de dirijor al Corului Camerata, alături de care a susţinut concerte şi a realizat imprimări audio. În aceeaşi perioadă, a participat la workshop-ul educaţional de muzică contemporană “Maze”. Este doctor al Universității Naționale de Muzică București, teza sa tratând „Ipostaze ale muzicii corale în Romantism – o perspectivă dirijorală”.
Activitatea profesională a tinerei muziciene vizează numeroase colaborări artistice: membră a Corului de copii Radio Craiova şi a Corului de copii al Teatrului Liric din Craiova (1994 – 1998); instrumentist în Orchestra Teatrului Liric “Elena Teodorini” din Craiova (2002); artist vocal în cadrul Concertului – Medalion “Ştefan Niculescu” (Ateneul Român, 2008) şi în spectacolul de teatru “Lucrezia Borgia” (Teatrul Naţional I. L. Caragiale – Bucureşti); membră a Corului “DaCapo” (Bucureşti, 2006). Alături de Corul “Solemnis” a susţinut concerte în Austria (Viena) şi Germania (Nürnberg, München, Ingolstadt). În perioada 2008 – 2009, a fost membră a Corului Patriarhiei Române, iar în 2007 a făcut parte din comitetul organizatoric al Festivalului Internaţional “George Enescu” – Bucureşti. În iunie 2010, a obţinut Premiul I pentru proiectul – concurs “De la ucenicie la măiestrie în practica dirijorală”, realizat de Opera Naţională – Bucureşti în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică. În vara anului 2012, a participat la cursurile de măiestrie dirijorală şi fenomenologie muzicală susţinute în Germania de maestrul Konrad von Abel. Din anul 2010, Manuela Enache-Pîrvu deţine statutul de dirijor al Coralei academice a Filarmonicii “Oltenia”.
CORINA STĂNESCU
Apreciata muziciană Corina Stănescu a studiat pianul mai întâi la Craiova, cu profesoara Mariana Ilie şi apoi a absolvit, în anul 1983, Academia de Muzică din Bucureşti, specializarea pian, la clasa profesorului Constantin Ionescu-Vovu. În perioada studenţiei a realizat înregistrări la Radio Bucureşti, a susţinut recitaluri la Ambasada Ungară şi a participat la Festivalul Tinerelor Talente de la Râmnicu Vâlcea. Împreună cu Orchestra simfonică a Filarmonicii „Oltenia“ a interpretat lucrări de referinţă din repertoriul naţional şi universal şi a participat la numeroase turnee concertistice ale Filarmonicii craiovene întreprinse în străinătate. Datorită performanţelor sale interpretative de o calitate indubitabilă, Corina Stănescu se bucură de preţuirea unanimă a publicului şi a criticii de specialitate. În prezent desfăşoară o intensă activitate artistică şi didactică, fiind solist instrumentist al Filarmonicii „Oltenia“, maestru corepetitor la Opera Română Craiova şi profesor asociat (acompaniament – corepetiţie) în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de Litere – Universitatea din Craiova. Din anul 2005, alături de violonistul Octavian Gorun, formează un redutabil duo concertistic, interpretând de o manieră impresionantă lucrări reprezentative din repertoriul muzicii de cameră – de la creaţii ale marilor compozitori preclasici, până la capodopere ale epocii romantice.
Prețuri bilete: 80 lei; 40 lei grupuri; 20 lei (elevi, studenți, seniori)
Agenția de bilete, Calea Unirii, nr. 16
Telefon: 0251.414.698
Program agenție: luni-vineri; orele 10:00-18:00
Accesul publicului este limitat la 50% din capacitatea sălii.
Views: 0