Home » Timp Liber » Spectacole si Concerte » Filarmonica Oltenia Craiova – Muzica uneste! Concert simfonic 6

Filarmonica Oltenia Craiova – Muzica uneste! Concert simfonic 6

Share ..

Filarmonica Oltenia Craiova prezinta VINERI, 10 NOIEMBRIE 2017, ORA 19:00 Concert simfonic 6 – Stagiunea 2017/2018 – Muzica uneste!
ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII „OLTENIA”
DIRIJOR: FRANÇOIS-ROBERT GIROLAMI (FRANȚA)
SOLIST: DANIEL PODLOVSCHI (vioară)
În program:
Eduard Caudella: Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră, op. 61 (primă audiție)
Hector Berlioz: Simfonia fantastică, op. 14

François-Robert Girolami este un reputat dirijor, cu o vastă deschidere repertorială, atât pentru domeniul artei lirice, cât şi pentru creaţia simfonică. Distins pedagog, preocupat în egală măsură de cariera didactică, la Paris deţine actualmente statutul de director al unei instituţii de învăţământ muzical superior.

François-Robert Girolami a compus muzică pentru Radio France şi a realizat înregistrări pentru televiziuni din Franţa, Olanda, Germania, Spania şi Rusia. De asemenea, a compus muzică de film, lucrări simfonice şi oratorii. Începând din anul 1981 este invitat frecvent să dirijeze concerte în România – la Filarmonica din Sibiu, unde deţine în prezent statutul onorific de director artistic asociat. Continuând pe parcusul anilor ’90 o fructuoasă colaborare cu diferite orchestre filarmonice din România – inclusiv cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Oltenia” –, a organizat turnee de concerte în Corsica.

Daniel Podlovschi a fost decenii la rând profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” şi cu Diploma de onoare a oraşelor Oklahoma şi Maryland. Reputatul interpret este un virtuoz al viorii în cel mai înalt şi mai adânc sens al cuvântului; sunetul său este amplu, generos, tehnica perfect pusă la punct. Mai mult încă, este un muzician şi un artist care se bucură de un imens şi binemeritat prestigiu.

Daniel Podlovschi face parte din lumea aristocraţiei româneşti. Este un muzician de un autentic profesionalism. “Daniel Podlovschi este probabil cel mai în vârstă violonist din România. Are ceva din eleganţa interbelică, o atitudine care ne aminteşte de atmosfera Austriei strălucitoare” (Florentina Toniţa)

***

Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră, op. 61 a fost compus în anul 1914 și interpretat, în premieră absolută, de către George Enescu la Iași, în data de 5 mai 1918. Lucrarea evidențiază un discurs sonor axat pe influențe din melosul orășenesc (romanță autohtonă, în partea lentă) și o armonie provenită din romantismul german (Schumann, Schubert).

***

Lucrare de referinţă a romantismului muzical, Simfonia fantastică a fost scrisă de Berlioz la vârsta de 27 de ani. Îndrăgostit de o frumoasă actriţă – Harriet Smithson – în care vedea întruchiparea idealului său feminin, Berlioz suferă o amară decepţie. Această dezamăgire îl determină să scrie o simfonie în care să descrie dragostea sa neîmpărtăşită şi al cărei element central să-l constituie oglindirea chipului iubitei.

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Filarmonica Oltenia Craiova prezinta SEARA DE MUZICA DE CAMERA la Muzeul de Arta – Holul de Onoare

Filarmonica Oltenia Craiova prezinta JOI, 9  NOIEMBRIE  2017, ORA  19:00 la  Muzeul de Artă – Holul de Onoare  SEARA DE...

Închide