FILARMONICA ”OLTENIA” CRAIOVA : Orient Express – De la Paris la București O călătorie muzicală prin inima Europei

0
457

FILARMONICA ”OLTENIA” CRAIOVA

MIERCURI, 7 IUNIE 2023, ORA 19:00

Orient Express – De la Paris la București

O călătorie muzicală prin inima Europei

CRISTIAN PINTILIE (vioară, conducerea muzicală), 

SAMUEL GUIU (pian), ION BIROVESCU (contrabas), MIHAIL TCACI (acordeon),

 LIVIU CHISĂR (clarinet), YURII TOVARNITSKYI (flaut)

Miercuri, 7 iunie, de la ora 19:00, publicul meloman este invitat la Filarmonica ”Oltenia” Craiova într-o călătorie muzicală inedită, urmând traseul legendar al trenului Orient Express. Va fi o veritabilă încântare explorarea destinațiilor celebre de pe harta acestui traseu istoric.

 

Sub îndrumarea talentatului violonist Cristian Pintilie, instrumentiștii Orchestrei Filarmonicii ”Oltenia” se vor aventura într-un voiaj sonor prin Paris, Veneția, Viena, Budapesta și București, orașe care au inspirit, de-a lungul timpului, compoziții muzicale memorabile. Fiecare spațiu cultural va fi reflectat într-un program special, cu teme muzicale de referință asociate acestor orașe de poveste.

 

Parisul, capitala romantismului și artei, va fi reprezentat prin acorduri elegante și rafinate, care vor purta auditoriul în atmosfera boemă a acestui oraș fascinant. Veneția, cu canalele sale misterioase și atmosfera sa unică, va prinde viață prin sunetele muzicale pline de pasiune și melancolie. Viena, orașul muzicii clasice, va fi evocată prin interpretări subtile și virtuoze, redând farmecul său inconfundabil. Budapesta, cu influențe muzicale bogate și vibrante, va cuceri cu ritmurile sale pasionale și energice. Și, în cele din urmă, Bucureștiul, capitala noastră dragă, va încheia călătoria printr-o simfonie de sunete diverse și surprinzătoare, ce îmbină tradiția și inovația.

————

Iată câteva detalii interesante legate de istoria legendarului tren Orient Express, o emblemă a călătoriilor sofisticate ce a creat amintiri de neuitat pentru pasagerii săi:

 

Inaugurarea: Primul tren Orient Express a fost inaugurat în anul 1883 de către Compania Internațională a Wagon-Lits, sub conducerea întreprinzătorului belgian Georges Nagelmackers. Acesta a fost un tren de lux care a oferit o călătorie elegantă și confortabilă între Paris și Istanbul (pe atunci Constantinopol), traversând mai multe țări europene.

 

Traseul: Traseul original al Orient Expressului străbătea Franța, Germania, Austria, Ungaria, România, Bulgaria și Turcia. Cu timpul, ruta a suferit modificări și au fost adăugate sau eliminate alte destinații, în funcție de schimbările politice și sociale din Europa.

 

Celebritate și prestigiu: Orient Express a devenit sinonim cu luxul, eleganța și aventura. A fost un simbol al călătoriilor sofisticate și a atras numeroși aristocrați, oameni de afaceri de succes, artiști celebri și alți oameni influenți. Printre pasagerii faimoși se numără scriitoarea Agatha Christie, care a folosit Orient Expressul ca sursă de inspirație pentru cunoscutul roman “Crima din Orient Express”.

 

Evoluții și discontinuitate: În decursul istoriei sale, Orient Expressul a suferit schimbări majore. Cu timpul, rutele și serviciile au fost ajustate, iar traseul original a fost întrerupt. Din păcate, în anul 2009, serviciul trenului Orient Express a fost suspendat, iar numele “Orient Express” a fost folosit ulterior pentru pachete turistice și călătorii tematice.

Biletele pentru concert se achiziționează online, pe entertix.ro: 

https://www.entertix.ro/evenimente/17268/orient-express-o-calatorie-muzicala-prin-inima-europei-7-iunie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri (orele 10:00-18:00). Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.

Prețuri bilete: 40 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.