Filarmonica Oltenia Craiova Pasiune și nostalgie: seară muzicală cu Walter Hilgers și Remus Azoiței

0
191

Într-o simfonie a emoțiilor și virtuozității, publicul iubitor de muzică este invitat la Filarmonica Oltenia, la concertul simfonic BEETHOVEN/ SMETANA – vineri, 15 martie 2024, de la ora 19:00.

Bagheta reputatului dirijor Walter Hilgers din Germania și pasiunea viorii lui Remus Azoiței  vor deschide o fereastră către muzica clasică într-o seară specială din Inspire Season. Artiștii vor interpreta o capodoperă lui Beethoven, Concertul în Re major pentru vioară și orchestră, și vor prilejui o călătorie în peisajele sonore create de Smetana în ciclul de poeme simfonice Patria mea

 

Walter Hilgers, dirijorul concertului, este o personalitate remarcabilă a scenei muzicale internaționale, cu o vastă experiență în conducerea unor orchestre de prestigiu din întreaga lume, iar solistul Remus Azoiței este un violonist de excepție, recunoscut pentru virtuozitatea sa și interpretarea plină de emoție și rafinament.

 

Walter Hilgers a concertat pe aproape toate scenele celebre din lume, precum Teatro Colon din Buenos Aires, Centrul Cultural Kirchner din Buenos Aires, Carnegie Hall din New York, Sydney Opera House, Suntory Hall din Tokyo, Tokyo Opera City Concert Hall, Sapporo Concert Hall, Sala São Paulo, Teatrul Bolshoi, Sala Conservatorului din Moscova, Sala St. Petersburg Philharmonic Hall, Royal Albert Hall din Londra, Concertgebouw Amsterdam, Sala de concerte a KKL Lucerna, Ateneul Român din București, Gewandhaus Leipzig, Sala Filarmonicii din Köln, Bayreuth Festspielhaus, Sala Filarmonicii din Berlin, Opera de Stat din Viena și Wiener Musikverein.

 

În 2001, Remus Azoiţei a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment, fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a Academiei. În 2007, a pus bazele Societăţii Enescu din Londra, fiind unul din membrii fondatori, precum şi directorul artistic, poziţie pe care o ocupă în continuare. În 2005, a fost decorat de către Președintele României cu titlul de Ofiţer al Ordinului Meritul Cultural, iar în mai 2013, Regele României Mihai l-a numit ofițer al ordinului „Coroana României”. Remus Azoiței cântă pe o vioară Niccolo Gagliano, creată în 1750.

Biletele se achiziționează la agenția Filarmonicii „Oltenia” din Calea Unirii 16 sau online:

https://www.entertix.ro/evenimente/20089/concert-simfonic-15-martie-2024-filarmonica-oltenia-craiova.html

Program agenție: luni-vineri, orele 10:00-18:00

Mai multe informații, la numărul de telefon 0251 414 698

Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.