Filarmonica Oltenia Craiova prezinta JOI, 9 NOIEMBRIE 2017, ORA 19:00
la Muzeul de Artă – Holul de Onoare SEARA DE MUZICA DE CAMERA
Își dau concursul
CRISTIAN AVRAM fagot
LUCIAN SUCHICI pian
În program:
Ludwig van Beethoven (1770-1827): Sonata nr. 17 în Re minor, op. 31,
- 2, „Furtuna” (pian solo) (aprox. 25′)
– Largo – Allegro
– Adagio (Si bemol major)
– Allegretto
Benedetto Marcello (1686-1739): Trei sonate pentru fagot și pian, op. 2
(transcripții violoncel)
Sonata nr. 4 în Sol minor (aprox. 10′)
Allegro – Largo – Allegro
Sonata nr. 5 în Do major (aprox. 7′)
Allegro – Largo – Allegro
Sonata nr. 6 în Sol major (aprox. 10′)
Allegro – Grave – Allegro
CRISTIAN AVRAM
Născut la Arad, fagotistul Cristian Avram şi-a început studiile muzicale la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” din oraşul natal, la clasa profesorului Gavril Lazoc, urmând, apoi, studiile de licenţă şi masterat din cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa conf. univ. dr. Béla Barabás și asist. univ. drd. Rareș Sângeorzean. De-a lungul carierei sale muzicale, a avut apariții scenice în țară și în străinătate, colaborând cu diverse orchestre precum cele ale filarmonicilor din Arad, Târgu Mureș, Opera Română Cluj-Napoca, Young Famous Orchestra și Isny Opernfestival Orchestra din Germania. De asemenea, a susţinut concerte în calitate de solist alături de Filarmonica de Stat „Transilvania” şi orchestra „Antonin Ciolan”.
Din 2014 și până în prezent, este membru al Filarmonicii de Stat „Transilvania”, iar din 2016, și al Orchestrei Creștine Consonantis. Cristian Avram se mândrește cu un palmares de premii, dintre care amintim Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală în 2010 și cu participări la cursuri de măiestrie, având oportunitatea de a lucra cu maeștri precum György Lakatos, Eckart Hubner sau Akio Koyama.
LUCIAN SUCHICI
Lucian Suchici s-a născut la Târgu Jiu, în data de 4 august 1993. Din copilărie, s-a dedicat studiului muzicii. În cadrul Liceului de Artă „Constantin Brăiloiu”, învață pianul cu prof. Mihaela Popescu. Începând din clasa a IV-a, se transferă la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, fiind îndrumat, până la absolvire, de prof. Mariana Ilie. Și-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu profesorul și pianistul Csíky Boldizsár. Ca student, a participat la diferite concursuri, obținând Premiul II la Concursul „Craiova-Piano” și la Concursul de game și studii de la Craiova și Premiul special la Concursul „Chopin” de la Bacău. În cadrul unor cursuri de măiestrie pianistică a beneficiat de îndrumarea reputaților profesori Walter Krafft (Germania), Viniciu Moroianu, Daniel Goiți, Remus Manoleanu, Constantin Sandu.
Views: 0