FILARMONICA ”OLTENIA” CRAIOVA : Recital extraordinar de pian, de la clasic la impresionism VINCENZO BALZANI

0
330

FILARMONICA ”OLTENIA” CRAIOVA
MIERCURI, 14 IUNIE 2023, ORA 19:00

Recital extraordinar de pian, de la clasic la impresionism
VINCENZO BALZANI pian, ITALIA

În program:
Ludwig van Beethoven: Sonata lunii, nr. 14 în Do diez minor, op. 27, nr. 2
Franz Schubert: Impromptu în La bemol major, op. 90, nr. 4
Franz Liszt: Parafrază de concert după opera „Rigoletto”, S. 434
Sonetul 104 după Petrarca
Poloneza în Mi major
Frédéric Chopin: Sonata nr. 2 în Si bemol minor, op 35
Claude Debussy: 3 preludii (Caietul 2)
– Bruyeres
– Ondine
– Feux d’artifice

Pianistul italian Vincenzo Balzani vine de la Milano, unde este cadru universitar la Conservatorul de Muzică ”Giuseppe Verdi”, pentru a susține la Craiova un recital extraordinar ”De la clasic la impresionism”. Concertul cameral va avea loc miercuri, 14 iunie, începând cu ora 19:00, la Filarmonica ”Oltenia”.
Pe lângă bogata activitate dedicată pedagogiei muzicale, Vincenzo Balzani a susținut peste 1200 de concerte (camerale și simfonice) în întreaga lume, inclusiv pe cele mai prestigioase scene de filarmonică, operă și festivaluri. A înregistrat mai multe LP-uri și CD-uri, din creația compozitorilor Scarlatti, Mozart, Hummel, Beethoven, Chopin, Rossini, Schubert și Liszt
Este membru în juriul a numeroase competiții internaționale și ține cursuri și masterclass-uri în Italia și în străinătate. Este director artistic al Città di Cantù, Valsesia Musica, Pianotalents, Pozzolino, Monterosa Kawai, Tadini International și Champion’s Keyboard Piano Competition Online.
În 2009, la Milano, Vincenzo Balzani a fondat asociația Pianofriends, organizând festivaluri, concerte etc. Este președintele asociației PianoIn. Din ianuarie 2018, a fost invitat în mod constant să susțină concerte, seminarii și cursuri de master în cele mai importante săli ale Republicii Populare Chineze și din Hong Kong. Colaborează cu Parsons Limited din Hong Kong la un proiect educațional muzical de anvergură.

Biletele pentru recital se achiziționează online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente/16978/recital-extraordinar-de-pian-14-iunie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri (orele 10:00-18:00). Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.

Prețuri bilete: 40 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.