Filarmonica Oltenia Craiova : ROMANTIC PIANO LISZT

0
158

VINERI, 17 MARTIE 2023, ORA 19:00
ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII “OLTENIA”

ROMANTIC PIANO LISZT

DIRIJOR
EMIR NUHANOVIĆ BOSNIA ȘI HERȚEGOVINA

SOLIST
MIHAI TEACĂ pian

Luna martie continuă la Filarmonica Oltenia cu ROMANTIC PIANO, concert condus muzical de EMIR NUHANOVIĆ, dirijor al New Europe Symphony Orchestra, solist fiind pianistul MIHAI TEACĂ, cel care a câștigat Talent Show-ul „Vedeta populară” 2018. În program, va fi Concertul nr. 1 pentru pian de FRANZ LISZT, lucrare reprezentativă a genului și Simfonia nr. 8 de ANTONÍN DVOŘÁK, inspirată de peisajul pitoresc al Boemiei.

EMIR NUHANOVIĆ – dirijor
Născut în Konjic, a absolvit clarinet la Academia de Muzică din Sarajevo unde a obținut și diplomă postuniversitară. În același timp, a studiat dirijat la Skopje, Priština și Sarajevo. A fondat Orchestra Militară a Republicii Bosnia și Herțegovia și a reînființat Orchestra Filarmonicii din Sarajevo. În 2001, la Napoli, a primit premiul „Bagheta de aur” pentru cooperarea culturală dintre Italia și Bosnia și Herțegovina. Centrul Internațional pentru Pace i-a acordat premiul „Libertatea” pentru contribuția sa la apărarea drepturilor omului în BiH și pe plan internațional.
Ca solist și dirijor, a fost invitat în Austria, Franţa, Italia, Turcia, Polonia, Suedia, Portugalia, Elvetia, Spania, SUA, Slovenia, Cipru, Norvegia, Bulgaria, Ucraina, Japonia.
A fost, de asemenea, director artistic al Orchestrei Filarmonicii din Sarajevo, profesor la Academia de Muzică din Saraievo și profesor la Academia de Pedagogie din Mostar. În 2008, a creat Fundația pentru arte și educație, precum și prima școală privată de muzică și balet, Amadeus.

MIHAI TEACĂ – pianist
Mihai Teacă este un nume deja cunoscut și apreciat la nivel național, dar și internațional, în urma susținerii unor recitaluri și concerte pe marile scene din Thailanda, Malaezia, Filipine, Italia, Peru, Ecuador, ș.a. Gândirea sa muzicală precoce și talentul aparte i-au permis să-și formeze un profil artistic multilateral, în afara limitelor predefinite, activând astfel în prezent, sub diferite ipostaze potențate de culoarea personală proprie originalității artistice: pianist, tenor și taragotist.
Mihai Teacă are în palmares peste 40 de premii naționale și internaționale, dintre care amintim: Premiul I la Concursul Internațional „Emanuel Elenescu” (2015); Premiul I la Concursul International „Sigismund Toduță” (2016); Premiul I la Concursul Internațional „Craiova Piano” (2017); Premiul I la Olimpiada Națională de Muzică Timișoara (2017); Premiul I și Marele Premiu „Nicolae Licareț” la Olimpiada Națională de Muzică Craiova (2018).
În prezent, Mihai Teacă este masterand, în anul I, al Universității „Transilvania” în cadrul Facultății de Muzică la programul de studii „Stil și Performanță în Interpretarea Instrumentală și Vocală”, la clasa prof. univ. dr. Stela Drăgulin.

Biletele pentru acest concert se achiziționează online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente/14424/concert-simfonic-17-martie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-joi (orele 10:00-14:00) și vineri (orele 17:00-21:00). Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.
Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.