Filarmonica Oltenia Craiova : SYMPHONY FOR LIFE – 2 GENTS

0
543

Vineri, 20 septembrie 2019, ora 19:00
Filarmonica Oltenia Craiova

Concert-spectacol pop-clasic
cu DORU TODORUT (fost membru „DEEPCENTRAL”)
si CIPRIAN ROGOJAN (fondator trupa „SISTEM”)

ORCHESTRA SIMFONICA SI CORALA ACADEMICA
ALE FILARMONICII „OLTENIA” CRAIOVA
Dirijor: EDUARD DABROWSKI

Repertoriu:
***/Eduard Dabrowski: O, bella ciao
Safri Duo/Eduard Dabrowski: Colaj
Jolt Kerestely/Bogdan Voda: Copacul
Balasz Havasi/Eduard Dabrowski: Preludiu (Age of Heroes)
Balasz Havasi/Eduard Dabrowski: Improvizatie (Ad Martem)
James Hetfield/Lars Ulrich/Eduard Dabrowski: Nothing else matters
George Calin/Doru Todorut/Eduard Dabrowski: O stea
Nicolae Brandus/Eduard Dabrowski: Rhythmos
Josh Groban/John Walton: You raise me up

Proiectul „SYMPHONY FOR LIFE” își propune creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța educației muzicale în viața comunității prin organizarea de concerte-spectacol. Este un concept nou și atractiv ce combină elemente ale muzicii moderne (stilul pop) cu frumusețea muzicii clasice, creand o ambianță muzicală accesibilă, o alternativă la muzica de factura comerciala. Prin atragerea unui public divers ca vârstă și categorii socio-profesionale, proiectul încurajeaza și atragerea de fonduri pentru instituțiile culturale principale din România. Proiectul (format din 4 concerte-spectacol) implica atât reprezentanți ai unor instituții culturale de renume din România, ca de exemplu: Filarmonica de Stat – Arad, Filarmonica „Oltenia” Craiova, Orchestra Simfonică Muntenia – Târgoviște, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, precum și artiști români cu experienta în proiecte culturale de impact în domeniul educațional și cultural: Doru Todoruț, Ciprian Rogojan, Irina Baianț.

IRINA BAIANȚ – invitată specială
Cea mai prolifică tânără soprană a momentului în țară și peste hotare, detine roluri principale in “My Fair Lady” si “The Phantom of The Opera”. Soprana exclusiva a maestrului Vladimir Cosma (compozitorul coloanelor sonore ale lui Louis de Funes), Irina Baiant a cantat in spectacole și concerte în toată Europa, în China si Coreea de Sud.

DORU TODORUȚ este cântăreț, actor, compozitor și textier. A lăsat cariera de învățător pentru a se dedica scenei. A câștigat talent show-ul de “Popstars”, a jucat în primul soap opera românesc, “Numai iubirea” și în serialul “Om bogat, om sărac”. A dobândit succesul muzical cu trupa „Deepcentral”, care de peste 11 ani a avut mai multe single-uri number one în România și peste granițe. Melodiile compuse, scrise și cântate de Doru Todoruț au ajuns în topurile radiourilor internaționale, fapt ce a condus la apariții in concerte și festivaluri în Germania, India, Turcia, Rusia, Ucraina, Cehia, Belgia, UK, Grecia, etc.

CIPRIAN ROGOJAN este licențiat al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, clasa de precuție. A fost fondator al proiectului „2 Vibes Symphony” și fondator al formației „Sistem”, ocupând locul 3 la concursul Eurovision în anul 2005, la Kiev (primul rezultat notabil obținut de artiștii români participanți la acest prestigios concurs internațional). Alături de formația Sistem are la activ 4 materiale discografice și peste 15 hit-uri care au fost în topurile românești. Împreună cu colegii de formație, Ciprian Rogojan s-a implicat în numeroase campanii educaționale pentru dezvoltarea, în rândul tinerilor din România, a spiritului ecologic și de protejare a naturii.

Proiect de constientizare a educatiei muzicale a tinerilor sustinut de Ministerul Culturii si Identitatii nationale.

Preturi bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenti, seniori)
Agentia de bilete, Calea Unirii Nr.16
Telefon: 0251.414.698
Program: Luni – Vineri; orele 10:00 – 18:00

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.