Filarmonica Oltenia va derula un proiect european impreuna cu Sinfonietta – Vidin

0
113

Filarmonica Oltenia va derula un proiect european impreuna cu Sinfonietta – Vidin 1Filarmonica Oltenia impreuna cu Sinfonietta – Vidin (Bulgaria) au semnat, luna aceasta, contractul de finantare in cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria, Axa prioritara 2 – O regiune verde, Obiectivul specific 2.1 Imbunatatirea utilizarii durabile a patrimoniului natural, resurselor si patrimoniului cultural, pentru proiectul de turism muzical „Travelling on music notes – the popularize of natural heritage and resources and cultural heritage of the cross-border region”.

Este prima data cand institutia culturala craioveana este implicata intr-un astfel de proiect, care se deruleaza pe o perioada de timp de 12 luni. Valoarea totala a bugetului este de 211.000.50 euro, din care 78 123.12 euro revin Filarmonicii Oltenia. „Obiectivul principal al proiectului este de a spori atractivitatea turistica a regiunii si de a promova frumusetea naturala si valorile culturale locale, prin utilizarea industriilor creative moderne si crearea unui eveniment cultural inovator”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Filarmonicii craiovene.

Citeste si :  Masura de ultima ora! Se incheie inmatriculariile in Bulgaria!

In cadrul proiectului va fi organizat un festival muzical, pe parcursul a patru zile, cu concerte in Romania si Bulgaria, si va fi infiintata o orchestra bulgaro-romana, formata din 52 de muzicieni (26 de reprezentanti ai Filarmonicii Oltenia din Craiova si 26 ai Sinfonietta – Vidin). De asemenea, vor fi realizate un „Ghid muzical” si un film de 30 de minute care va prezenta „zone unice din regiune in care ansambluri muzicale vor sustine concerte simfonice”.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.