Flavius Sirop a anunțat că și-a încetat mandatul de secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului

0
367

Astăzi, la sediul PNL Dolj, a avut loc o conferință de presă susținută de președintele PNL Craiova, deputatul Nicolae Giugea și Flavius Sirop, secretarul general al organizației municipale.

Flavius Sirop a anunțat că și-a încetat mandatul de secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului și a făcut un scurt bilanț al activității sale în cadrul acestei instituții. De asemenea, Flavius Sirop a prezentat legea inițiată de parlamentarii PNL prin care se elimină celebrul dosar cu șină. Legea a fost promulgată în ianuarie 2023 și a intrat în vigoare în data de 4 iulie 2023.

”Mă aștept ca această lege să aducă schimbări în aparatul administrativ. Nu este o inițiativă izolată a PNL, ci se înscrie în seria de decizii prin care se debirocratizează actul administrativ”, a declarat secretarul general al organizației municipale, Flavius Sirop.
Principalele prevederi ale acestei legi sunt:
Instituțiile publice nu mai pot solicita cetățenilor obiecte de papetărie ori birotică;
Instituțiile publice nu mai pot solicita documente emise de alte instituții publice;
Dacă sunt necesare copii: fotocopierea se face gratuit; copia legalizată a fost eliminată; (funcționarul va constata conformitatea copiei cu originalul); copia după CI poate fi trimisă în format electronic, pe e-mail;
Modelele tipizate de formulare sunt publicate pe site-urile instituțiilor, pentru a fi descărcate;
Pe lângă plata cash, instituțiile publice trebuie să ofere și alte posibilități de plată, de exemplu plata cu cardul.

Partidul Național Liberal a avut de-a lungul timpului mai multe proiecte pentru digitalizare și simplificarea relației cetățeanului cu statul, printre care amintim: eliberarea online a cazierului judiciar, lansarea aplicației de mobil Ghișeul.ro și adăugarea mai multor servicii online în platformă, crearea hub-ului MAI, un portal ce conține multiple servicii publice ale MAI, crearea ROeiD, o singură identitate digitală a cetățenilor pe toate platformele statului.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.