Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului. Alina Gorghiu va prelua interimar conducerea Senatului…

0
218

Fostul președinte al PNL și premier al României, Florin Cîțu, și-a anunțat miercuri demisia de la șefia Senatului, după ce liderul actual al liberalilor, premierul Nicolae Ciucă, a cerut să fie votată schimbarea sa de la conducerea camerei superioare a Parlamentului.

Florin Cîțu a anunțat într-o declarație de presă că a demisionat de la șefia Senatului după ce colegii săi nu au fost de acord cu declarațiile sale despre măsurile guvernamentale.
El a spus că va rămâne în partid.

“Președintele partidului și secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a retras sprijinul partidului. Este o funcție politică. Nu puteam să-mi pun unii colegi într-o situație penibilă să voteze împotriva conducerii partidului și am decis să demisionez”, a declarat Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, conducerea PNL a fost deranjată de declarațiile critice ale fostului premier, “declarații care sunt aceleași de ani de zile”.

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului.
Potrivit acestuia, Alina Gorghiu va prelua interimar conducerea Camerei superioare a Parlamentului.

“Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului,cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu”, a spus președintele liberal Nicolae Ciucă, miercuri, după şedinţa senatorilor PNL.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.