Florin Cîțu, declarație angajament pentru craioveni : Am fost acum la semnarea contractului, voi veni si in 2023, la finalizarea proiectului!

0
574
Florin Cîțu, declarație angajament pentru craioveni : Am fost acum la semnarea contractului, voi veni si in 2023, la finalizarea proiectului!
Florin Cîțu, declarație angajament pentru craioveni : Am fost acum la semnarea contractului, voi veni si in 2023, la finalizarea proiectului!

Premierul Florin Citu a efectuat, marti, o vizita de lucru in Municipiul Craiova, insotit de parlamentarii PNL de Dolj, Stefan Stoica si Nicolae Ciuca, dar si de ministrul Dezvoltarii. Dupa o scurta vizita la Colegiul National Carol I si Colegiul Militar, Florin Cîțu a participat, la Prefectura Dolj, la semnarea contractului de începere a lucrărilor la Colegiul Național „Carol I”.
La Prefectura Dolj au mai fost prezenti directorul CNI, Mihaela Pătrășcoiu și reprezentantul firmei care va realiza lucrările, Cristian Erbașu

Valoarea contractului este de 97.733.587,88 lei, iar durata estimată de realizare este de 30 de luni, dintre care 6 luni vor fi dedicate activității de proiectare.

Va prezentam Declarația de presă susținuta de premierul Florin Cîțu la Prefectura Dolj ..

„Domnule prefect, domnule ministru, e o zi importantă şi îmi place să vin la astfel de evenimente, mai ales pentru că e un proiect – şi de asta am întrebat când am fost la liceu -, un proiect care o să fie gata în 2023. Şi atunci trebuie să fac o promisiune publică.

Acum vin la semnarea contractului, voi veni şi în 2023, când va fi finalizat. Astea sunt proiectele pe care vreau să le facem, proiecte pe care le putem finaliza la timp, rapid, să nu se mai întindă peste trei, cinci, şapte mandate. Am fost surprins să văd cum arată acest liceu şi este clar că nu este o problemă recentă, este ceva care durează. Sunt surprins neplăcut că, până acum, nu s-au găsit resursele să fie rezolvată această problemă, mai ales că este un liceu important şi un liceu cu istorie. Dar de asta suntem astăzi aici şi asta este garanţia, vin la semnarea contractului, vom începe acest proiect, voi fi aici şi în momentul în care se va inaugura, în 2023. Dacă se lucrează aşa cum se lucrează la Liceul Militar, va fi mai devreme. Acum nu ştiu dacă domnul ministru are un sistem diferit, dar cel puţin pana în 2023, trebuie să fie gata.

Acesta a fost elementul principal al vizitei mele astăzi aici. În acelaşi timp am vizitat Liceul Militar, o construcţie impresionantă. Apoi am vizitat şi Spitalul Militar, iarăşi, impresionant. Un alt mesaj pe care vreau să-l dau este că, deşi suntem într-o situaţie dificilă în continuare, suntem în pandemie, exact acum un an de zile intram în stare de urgenţă, am trecut prin perioada acestui an de zile doar pentru că am reuşit, cu resursele pe care le avem, să le investim corect. Echilibrul sau provocarea pentru fiecare demnitar, în această perioadă, pentru decidenţi la nivel global, este să rămână cu economia deschisă şi să păstreze oamenii sănătoşi.

Asta a fost preocuparea din primul moment Dacă ai economia deschisă, poţi să plăteşti pentru sănătate şi pentru celelalte cheltuieli. Dacă ai oameni sănătoşi, poţi să ai şi o economie puternică şi deschisă. Asta este de fapt provocarea şi, de un an de zile, încercăm să menţinem acest echilibru. Nu am știut din primul moment, am simţit faptul că dacă investim sau continuăm investiţiile vom avea resurse ca să putem să plătim şi pentru a investi în sănătate.

De aceea sunt fericit că şi astăzi suntem la un proiect de investiţii, care este legat de sănătate. Investim, producem, ca să putem să avem mai mult să plătim pentru sănătate. Din păcate, asta este perioada prin care trecem. Iarăși, pentru că ştiu că se uită foarte multă lume la noi, este foarte important să respectăm toate regulile. Trebuie să păstrăm mască în continuare chiar în spaţiile deschise, trebuie să păstrăm distanţarea. În fiecare zi avem câte un oraş nou care trece peste acel prag de trei la mie şi, dacă vrem să păstrăm economia deschisă, depinde doar de noi.

Am relaxat condiţiile puţin în prima parte a anului şi atunci am spus clar că dacă vrem să rămână aşa, trebuie să păstrăm aceste condiţii. Din păcate, nu toată lumea a înţeles acest lucru şi astăzi vedem că evoluţia merge în direcţia în care trebuie să introducem noi restricţii, le-am anunţat deja, le ştiţi. Eu nu sunt adeptul introducerii unor restricţii dure. Vreau, repet, aşa cum a fost şi anul trecut, să ne păstrăm economia deschisă. Dar depinde doar de noi să facem acest lucru, pentru că, doar aşa, vom putea ca, după această perioadă, să nu pierdem locurile de muncă.

Campania de vaccinare merge bine şi sunt bucuros să văd că, pentru dozele pe care le avem până acum – aici chiar nu avem nici un control – din punctul nostru de vedere, atunci când a apărut o ofertă din partea Comisiei Europene de suplimentare a dozelor, noi am acceptat-o de fiecare dată. În ianuarie, am suplimentat cu 8 milioane de doze Pfizer, a fost o decizie pe care nu au susţinut-o foarte mulţi atunci, dar astăzi se pare că este o decizie foarte bună că s-a suplimentat. Toate ţările din Uniunea Europeană au luat acele doze. Deci, încercăm în continuare să oferim toate dozele pe care le avem, să fie toate programate, să nu existe niciun loc liber. De aceea, m-am supărat acum o săptămână când am văzut că existau, la Timişoara, 20.000 de locuri libere şi cereau vaccin. Nu se poate aşa ceva; nu putem să avem astfel de sincope. Avem nevoie ca toată lumea să se vaccineze, iar oamenii să se programeze pentru toate locurile, pentru a nu rămâne locuri libere.

Obiectivul rămâne în continuare – şi ne-am uitat când vor veni dozele de vaccin – ca, până la sfârşitul lunii septembrie, să vaccinăm 10,4 milioane de români, asta înseamnă 70% din populaţia activă. Și ar însemna că putem să spunem că trecem în partea cealaltă a pandemiei. Sunt semne că s-ar putea să fie mai devreme, dar nu aş vrea să ne gândim, în momentul ăsta. Deci, pe partea de vaccinare, lucrurile merg bine, au mers foarte bine, vor merge bine.

De partea cealaltă, am fost la întâlnirea CNCCI duminică, iar informaţiile pe care le-am avut atunci nu au fost foarte bune. Numărul de paturi din ATI scăzuse, de la începutul anului până acum, deşi am spus foarte clar că nu vreau să văd acest lucru. Dar unii manageri de spitale au decis să reducă numărul de paturi din ATI. Din informaţiile pe care le aveam atunci, au fost cam 100 de paturi. De aceea, am cerut foarte clar şi urgent să crească numărul de paturi la 1.600. Este noua ţintă pentru membrii CNCCI. Ştiu că Ministerul Sănătăţii a avut ieri o întâlnire sau două pe această temă. Avem nevoie să creştem urgent numărul de paturi ATI la cel puțin 1.600, în perioada următoare, ca să ne asigurăm că nu vom avea probleme. Resursele nu lipsesc. Toate ministerele şi mai ales Ministerul Sănătăţii au resursele necesare pentru a creşte numărul de paturi. Deci, pe lângă evenimentul pozitiv pe care îl avem astăzi aici, trebuie să ne aducem aminte că încă gestionăm o situaţie complicată. Avem o campanie de vaccinare care ne ajută să ieşim mai repede din această perioadă de criză şi avem încă o pandemie pe care trebuie să o gestionăm, şi suntem deja în valul 3 – şi aici fac apel la toţi medicii şi tot personalul din spitale, din domeniul sănătăţii, să fie atenţi. Să-şi aducă aminte că am trecut împreună anul trecut printr-o perioadă mult mai dificilă – împreună cu domnul ministru, aici, am trecut prin perioade dure anul trecut; vom face faţă şi de data aceasta. Resursele sunt acolo, dar trebuie doar să ne concentrăm.

Mă opresc aici. O să iau câteva întrebări şi după aceea o să-l las pe domnul ministru Cseke să vă explice exact despre proiectele CNI. Un singur lucru mai spun: domnul ministru are în buget o sumă importantă în acest an; începem cu un buget mai mare decât am început anul trecut pentru Ministerul Dezvoltării, ba mai mult, are și proiecte de angajament semnificative. Ceea ce înseamnă că şi anul acesta vom semna contracte pentru proiecte pe care le vom face în perioada următoare, ca cel pe care-l avem astăzi la Craiova.” a declarat Premierul Florin Citu.

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.