Florin Cîțu, precizări despre romanii din Afganistan: Continuăm să ținem legătura cu restul românilor pentru a-i aduce și pe ei în siguranță acasă

0
139

Premierul Florin Cîțu a anunțat că 15 cetățeni români evacuați din Afganistan se întorc sâmbătă acasă. Prim-ministrul a mai spus că autoritățile țin legătura și cu ceilalți români care încă se află în Afganistan.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că românii evacuați sunt în drum spre casă și a dezvăluit că autoritățile sunt în contact și cu alte persoane aflate în Afganistan.

„Românii care au fost evacuați din Afganistan se întorc acasă! Este vorba despre 15 cetățeni români și 4 bulgari care vor ajunge în România astăzi. Felicitări celor care au contribuit la evacuarea lor! Continuăm să ținem legătura cu restul românilor care se află în acest moment în Afganistan pentru a-i aduce și pe ei în siguranță acasă”, a anunțat Florin Cîțu.

Și MAE a anunțat că al un cetățean român care dorește să fie evacuat, angajat al unui program ONU, a informat Celula de criză interinstituțională că nu poate ajunge la aeroport. MAE confirmă că va continua să acționeze pentru a identifica opțiuni de evacuare a acestuia cu aeronave ale unor state partenere, în măsura în care condițiile de securitate vor permite accesul cetățeanului român în aeroport.

De asemenea, autoritățile române au validat și contactat un număr de foști colaboratori ai trupelor române pe perioada desfășurării misiunii acestora în Afganistan, studenți bursieri ai statului român cu studii în derulare sau care au fost acceptați la studii în România, precum și jurnaliști afgani, care și-au manifestat dorința de a fi evacuați în România.

Celula de criză i-a informat cu privire la coordonatele zborului de vineri, dar, din cauza condițiilor de securitate extrem de dificile din zona aeroportului internațional din Kabul, afganii nu au reușit să ajungă în incinta aeroportului. Și în cazul acestora, Celula de criză interinstituțională va continua să acționeze pentru a identifica opțiuni de evacuare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.