Florin Piersic a depășit un moment crucial

0
653

Starea de sănătate a lui Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă. Potrivit unor surse, actorul a reușit sâmbătă dimineața să se ridice și să stea pe margina patului.

Actorul a avut joi o operaţie de extragere a protezei la genunchi, care îi întreţinea o infecţie în organism. Pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur, transmite Spitalul Foișor din Capitală.

Următoarele 48 de ore rămân esenţiale pentru recuperarea sa completă. Va mai dura mai multe zile până când Florin Piersic va putea să stea în picioare și să fie externat.

Foişor este al 4-lea spital în care Florin Piersic a ajuns în mai puţin de o lună. Problemele au început la jumătatea lunii aprilie, când actorul a acuzat primele simptome ale afecţiunilor din prezent.

„În urma evaluării din această dimineaţă (vineri, n.r.), s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legaţi de inflamaţie s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur”, transmit reprezentanţii unităţii sanitare.

Aceştia precizează că perioada critică postoperatorie este de 72 de ore.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală.

„În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, şi semnat de managerul interimar al Spitalului Foişor, as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.