Focar de Covid la Opera din Craiova. Peste 20 de bolnavi confirmaţi, dintre care unul este internat la Terapie Intensivă

0
300

Sub protecţia anonimatului, angajaţii au început să vorbească despre cum s-a ajuns la această situaţie, declanşată în urmă cu 8 zile şi aflată în plină derulare. Astăzi, în jurul orei 18.00, Florin Zamfir, instrumentist, soţul unei persoane angajate la Operă şi depistată cu Covid, a fost luat cu Salvarea şi dus la spital! Familia Zamfir are 4 copii, toţi cu
Covid!

”Din ordinul directorului Antonio Zamfir, nu s-a ţinut cont de angajaţii bolnavi de Covid. În prezent, peste 20 dintre ei sunt confirmaţi pozitiv, dintre care unul, Leonte Stănescu, este de o săptămână internat la Terapie Intensivă, cu masca de oxygen pe faţă. Oamenii sunt chemaţi la serviciu şi ameninţaţi cu destituirea dacă divulgă ceva sau dacă îşi bagă concediu medical.

Citeste si :  Cunoscutul DJ Burak Yeter vine la The Artist Awards! Pe 11 octombrie, in Piata Mihai Viteazu din Craiova!

Situaţia este ieşită de sub control. Zamfir poate fi acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor şi de abuz în serviciu. Vineri, unii angajaţi şi-au făcut teste rapide şi au ieşit pozitiv. Au anunţat conducerea, inclusiv prin medicul de familie, dar nu s-au luat măsuri. A doua zi, au fost chemaţi la repetiţii, în spaţiu închis, cor şi orchestră la un loc, iar duminică s-a ţinut concert la Filarmonică ”, afirmă un angajat pentru hotnews.

„În data de 6 septemprie, am fost contactat telefonic de un reprezentant al DSP Dolj, care mi-a adus la cunoștință ca au fost depistati pozitiv, în urma testelor PCR un număr de 4 angajați, dintre care 3 din cor și o doamnă Maestru corepetitor, mama uneia dintre coristele depistate pozitiv.

Ne-au solicitat realizarea unei anchete interne prin care să identificăm contacții celor 4 persoane și să le comunicam in scris numele acelor persoane precum si procedurile interne ale instituției privind respectarea distanțării fizice in timpul programului de lucru, și graficul de dezinfectare al spațiilor in care ne desfasurăm activitatea. Le-am trimis informațiile, si fara a ne solicita dansii suspendarea activitatii, am luat decizia ca toti angajatii din compartimentele artistice sa îsi desfasoare activitatea in studiu individual la domiciliu.

Citeste si :  Coronavirus : Romania se indreapta catre scenariul nr. 3 . 34 de persoane confirmate cu noul coronavirus intr-o singura zi; 95 in total.

Desi tin legatura permanent cu colegii mei, in special cu conducatorii compartimentelor artistice, numarul exact al cazurilor din cadrul instituției noastre il cunoaste doar DSP Dolj. In funcție de evoluția sau involuția numarului de cazuri Covid 19, vom lua decizia reluarii activitatii compartimentelor afectate, atunci când va fi posibil”, a precizat Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova pentru reporter24.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.