Fondatorii Miscarii Romania Impreuna (RO+) au incredere ca procurorii nu se vor lasa timorati dupa revocarea Laurei Codruta Kovesi

0
83

Fondatorii Miscarii Romania Impreuna (RO+) au incredere ca procurorii nu se vor lasa timorati dupa revocarea Laurei Codruta Kovesi 1Fondatorii Miscarii Romania Impreuna(RO+) considera ca deciziile CCR intr-un stat de drept trebuie respectate, chiar si atunci cand par influentate politic.

Decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie este rezultatul asaltului total asupra justitiei al coalitiei PSD-ALDE inceput imediat dupa castigarea alegerilor din decembrie 2016.

Presedintele Romaniei, are datoria sa apere Constitutia de orice institutie care ar incerca sa o abuzeze si sa o prejudicieze.

Inlocuirea procurorului-sef nu trebuie sa incetineasca activitatea Directiei Nationale Anticoruptie, institutie care si-a castigat prin actiunile hotarate ale procurorilor un respect meritat in societate si un rol de moralizare a vietii publice.

Avem incredere ca procurorii nu se vor lasa timorati si vor continua sa isi pastreze independenta fata de presiunile si deciziile politice. Lupta anticoruptie trebuie sa continue iar acest lucru se poate intampla doar daca avem institutii puternice si independente, daca nu intra in vigoare Codurile penale modificate, daca ne opunem impreuna cu toata forta transformarii statului in mosia lui Dragnea si a echipei lui toxice pentru Romania.

Romanii vor dreptate, vor ca politicienii sa plateasca atunci cand gresesc, vor ca deciziile din justitie sa nu poata fi influentate de oameni din partide.

Citeste si :  Klaus Iohannis a semnat ! Valer-Daniel Breaz ii ia locul Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educatiei ..

Miscarea Romania Impreuna va continua, folosind toate mijloacele politice si democratice, sa construiasca o alternativa politica curata, capabila sa aduca modificari necesare Constitutiei. A devenit evident ca actuala Constitutie nu mai ofera suficiente garantii impotriva abuzurilor de putere din partea unei majoritati politice. Depolitizarea Curtii Constitutionale si asigurarea independentei procurorilor sunt doar cateva dintre temele majore de reforma a statului pe care le propunem si care vor fi o tema centrala a programului nostru politic.

Citeste si :  Miscarea Romania Impreuna nu gireaza, prin participare, referendumul pentru familie

Aceste lucruri trebuie facute pentru a ne asigura ca, pe viitor, niciun presedinte al Romaniei, investit atat legitim cat si simbolic cu puterea de a apara Constitutia, nu va mai fi pus intr-o situatie precum cea de astazi.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.