Fonduri de pensii majorate de azi

0
93

Fonduri de pensii majorate de azi 1Fondurile de pensii facultative aveau active in valoare de aproximativ 1,96 miliarde de lei, la 31 august 2018, in crestere cu 13,51% comparativ cu nivelul de la 31 august 2017 – conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Aproape 60 % din banii pe care cei peste 460 de mii de romani care i-au economisit in Pilonul III de pensii au fost plasati in titluri de stat. Au crescut si fondurile de pensii din Pilonul II, adica pensiile private obligatorii administrate privat.

Citeste si :  Stefan Stoica , Presedinte PNL Dolj : Conducerea CEC Bank Dolj ar trebui demisa!

Dupa primele opt luni ale anului, acest pilon avea active de peste 45 miliarde de lei, in crestere cu 21% fata de perioada similara de anul trecut; iar titlurile de stat detin, de asemenea, cea mai mare pondere. Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,1 milioane de participanti, dar – potrivit datelor ASF – de la inceputul colectarii in sistem au fost virate contributii pentru 7,03 milioane de participanti. In luna iunie 2018 au fost virate contributii doar pentru aproximativ 4,1 milioane de participanti.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, la 21 august, ca noul proiect de lege al pensiilor va fi adoptat pana in data de 2 octombrie 2018.

Aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat in grupele I si II de munca, si care au iesit la pensie in perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, vor beneficia, la nivel national, de recalcularea din oficiu a pensiilor si de o majorare a veniturilor in urma acestui proces.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.