Fonduri europene pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Filiasi

0
718

Filiașiul a profitat de oportunitățile de accesare a fondurilor europene pentru dezvoltare iar proiectul “Modernizarea, extinderea şi optimizarea consumului de energie electrică — sistem de iluminat în Oraşul Filiaşi”, cod SM1S 125705 este inca un pas important pentru comunitatea locala.

Acest proiect este finantat prin fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014- 2020 , Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea C— lluminat public.

Cu o valoare toata de aproape 6,8 milioane lei, atat Filiasi cat si satele aparţinătoare au parte de un sistem nou de iluminat public cu Led..

Pe langa eficienta acestuia, filiesenii au parte de o scadere importanta a consumului anual de energie primară în iluminat public.

Valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului proiectului = 631. 763,00 Valoarea indicatorului la finalul implementării proiectului proiectului = 377.177,42 În urma implementării proiectului va rezulta o scădere a consumului anual de energie primară în iluminat public = 254. 585,58 Kwh.

Proiectul conţine un număr de 1763 aparate de iluminat stradal cu LED în oraşul Filiaşi şi satele aparţinătoare care cuprinde extinderea unui sistem complet de iluminat public pe străzile liului, Rampei, IzIaz si lzvor. Au fost montate 10 aparate de iluminat care au fost montate pe 10 stâlpi metalici stradali, amplasati la 5 treceri de pietoni.

De asemenea ca urmare a finalizării proiectului rezulta:
-Crearea unui sistem nou nou de iluminat public, pentru a îndeplinii atît parametrii cantitativi( luminanţă, nivel de iluminare) cât şi parametri calitativi;
-Cresterea sigurantei traficului atât pentru automobilisti cât şi pentru pietoni prin iluminarea trecerilor de pietoni;
-Implementarea unui sistem de comandă si control priuntr-un sistem inteligent de management de telegestiune care va monitoriza în timp real comanda si starea de funcţionare a 1763 corpuri de iluminat stradal cu LED. Modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea si completarea cu aparate de iluminat bazate pe tehnologie LED;

Montarea plăcilor fotovoltaice pentru alimentarea aparatelor de iluminat cu tehnologie LED, amplasate la trecerilele de pietoni. Scăderea cheltuielilor generate de iluminatul public.
Toate aparatele noi instalate vor avea o garanţie de 5 ani si durata de funcţionare de minim 100.000 ore, în acest fel se va reduce numărul intervenţiilor pentru întreţinere si mentenanţă.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.