Forajele pentru Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova se apropie de final.

0
351

DX Craiova – Târgu Jiu va avea o lungime de aproximativ 110 km și va fi compus din sectorul de Autostradă Craiova – Filiași (47,4 km) și sectorul de drum expres Filiași – TârguJiu (62,6 km).

În prezent, termenele asumate de prestator sunt următoarele:
– Finalizare studiul geotehnic: 25.09.2023
– Obținerea Acordului de Mediu: octombrie 2023
– Finalizare SF: 17.11.2023
Dacă prestatorul respectă termenele asumate, în primul semestru al anului 2024 va fi elaborată documentația tehnică și lansată licitația pentru execuția lucrărilor.

“Până acum au fost realizate 95% din forajele necesare elaborării studiului geotehnic pentru Studiul de Fezabilitate al drumului de mare viteză ce va lega Târgu-Jiu de Craiova și implicit de DEx12 și A1.
În paralel se lucrează la obținerea acordurilor și avizelor, unul dintre cele mai importante fiind Acordul de Mediu, care este în stadiul avansat, având termen de emitere luna Octombrie a acestui an.
Acest proiect este unul care va deschide noi perspective pentru mediul economic, dar și turistic, al Județului Gorj”, a declarat Directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.