Ford opreste productia pentru inca sase zile la Craiova.

0
208

Uzina Ford de la Craiova va fi alaturi de cea din Köln, Germania, cel mai putin afectata de criza microcipurilor, in conditiile in care alte uzine ale constructorului au chiar si peste 20 de zile fara productie in 2021,scrie Ziarul Financiar.

„Ca urmare a problemei aprovizionarii cu semiconductori, care afecteaza o mare parte din industria auto globala, in perioada 26 aprilie – 21 mai Sectia de Productie Vehicule de la Ford Craiova va opera in doua schimburi (in loc de trei). In plus, estimam in acest moment 6 zile fara productie de vehicule, in data de 29 aprilie, respectiv in perioada 10 – 14 mai, precum si 10 zile fara productie de motoare, in perioada 26 aprilie – 14 mai. Continuam totodata sa prioritizam configuratiile cheie de vehicule, gestionand in mod eficient volumele noastre alocate de semiconductori“, a spus Ana-Maria Timis, Communications & Public Affairs Manager – Romania & Eastern Europe.

 

Potrivit Automotive News Europe, cel mai putin afectate uzine sunt cele din Köln, Germania, unde Ford produce modelul Fiesta, si Craiova din Romania, unde sunt produse modelele Puma si EcoSport.

Uzina din Köln va fi oprita cateva zile in intervalul 21-23 aprilie si 28-30 aprilie, iar compania urmeaza sa analizeze daca vor exista si alte opriri.

Citat de Automotive News, Jim Farley, CEO-ul Ford Motor Company, a declarat ca problema microchipurilor este cel mai mare soc pe care l-a simtit industria auto la nivel mondial pe masura ce dealerii raman fara stocuri iar constructorii „jongleaza“ cu productia la nivel global.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.