Ford Otosan anunță 1.300 de noi locuri de muncă la fabrica din Craiova

0
332

Ford Otosan au anuntat că 1.300 de noi locuri de muncă vor fi create la noua sa fabrică de vehicule și motoare de la Craiova. Aceasta este prima campanie majoră de angajare la nivel local pe care Ford Otosan o desfășoară de la finalizarea transferului de proprietate a uzinei, din iulie 2022.

Noile locuri de muncă sunt necesare pentru a susține viitoarea dezvoltare a producției Ford Otosan la Craiova, unde capacitatea de producție va crește de la 250.000 de vehicule pe an la 272.000 vehicule pe an.

Ford Otosan vrea să angajeze în principal operatori de producție, precum și experți în inginerie, întreținere și finanțe, astfel că primii noi angajați sunt așteptați să se alăture companiei la începutul lunii iunie.

“Acesta este momentul perfect să te alături și să urmezi o carieră în industria auto și sunt încrezător că împreună cu partenerii noștri, vom reuși să atragem talente noi la Ford Otosan România. Odată cu adăugarea celor 1.300 de locuri de muncă, vom ajunge la un număr de aproximativ 6.500 de angajați la fabrica din Craiova, ceea ce va asigura un program de lucru în 3 schimburi, mai târziu în acest an”, a declarat Müjdat Tiryaki, Președintele Ford Otosan Craiova. “Încă de la preluare, Ford Otosan a angajat noi talente pentru a susține obiectivele ambițioase ale companiei în paralel cu planurile sale de dezvoltare, dar aceasta este prima noastră campanie majoră de angajare, și scopul nostru este nu doar sa angajăm din orașul Craiova, dar și să extindem căutarea în zonele vecine, în timp ce lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale relevante”, a adăugat Müjdat.

Mai multe detalii despre campania de angajare derulată de Ford Otosan se pot găsi pe pagina de LinkedIn a companiei (https://www.linkedin.com/showcase/ford-otosan-romania/). De asemenea, oricine este interesat să aplice pentru oricare dintre pozițiile disponibile este încurajat să contacteze agențiile specializate din Craiova – Manpower și Prohuman, partenerii Ford Otosan în acest proiect. Compania va prezenta oferta de angajare și la târgul de locuri de muncă organizat în Craiova de către Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă (AJOFM) pe 12 mai.

Ford Otosan a preluat fabrica Ford din Craiova în iulie anul trecut și este în prezent, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa și totodată unul dintre cei mai mari producători de autoturisme la nivel european, cu noi generații de vehicule care vor fi produse în cele patru fabrici ale companiei, din două țări (Turcia și România).

Pentru a sprijini lansarea următoarei generații a modelului Courier și a proceselor de inginerie a acestui model, Ford Otosan a anunțat anul trecut o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată între 2022 și 2024. Fabrica Ford Otosan Craiova va produce noua generație Courier (în variantele Transit și Tourneo), care va intra în producție în 2023, fiecare cu o versiune complet electrică în 2024. De asemenea, modelul Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia de o versiune complet electrică în 2024, care va fi produsă la fabrica din România.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.