Ford prezintă E-Transit: primul model Transit 100% electric

0
46

Ford, liderul mondial pe segmentul autoutilitarelor pentru transportul mărfurilor, prezintă astăzi noua autoutilitară E-Transit, un vehicul inteligent care le va oferi clienților productivitate superioară datorită sistemului de propulsie complet electric, soluțiilor software, serviciilor și opțiunilor Pro Power Onboard.

„Ford este liderul pe piața de vehicule comerciale din America de Nord și Europa. Așadar, tranziția flotelor de vehicule către emisii zero, în special pe segmentul livrărilor la nivel local, aflat într-un stadiu de dezvoltare rapidă, este esențială pentru a ne atinge obiectivul de 0 emisii de carbon până la finele anului 2050”, a declarat Jim Farley, președinte și CEO Ford. „Ford este pregătit să conducă schimbarea care a început cu modelele Transit Custom Plug-In Hybrid și EcoBlue Hybrid. Este benefic pentru planetă și reprezintă un avantaj și pentru clienți, datorită costurilor de operare mai mici și noilor tehnologii în materie de conectivitate, care le vor fi de ajutor afacerilor lor”.

Ford prezintă E-Transit: primul model Transit 100% electric 1

Noul E-Transit este susținut de o puternică rețea globală formată din peste 1.800 de dealeri de vehicule comerciale Ford, incluzând și rețeaua de 1,000 de centre Transit pentru vânzări și service, din Europa. E-Transit beneficiază, de asemenea, de colaborări cu sute de furnizori de servicii de conversie și modificare a vehiculelor din toată lumea, care oferă suport și diverse accesorii pentru versiunile cu motorizare diesel ale modelului Transit.

Citeste si :  Ford lansează o versiune în ediție limitată a pick-up-ului Ranger Raptor

În timp ce majoritatea noilor veniți pe piața autoutilitarelor încă mai construiesc prototipuri, dezvoltă protocoale de testare și încearcă să găsească soluții pentru condițiile de utilizare dificile, ecosistemul vehiculelor comerciale Ford se extinde oferind software pentru monitorizarea vehiculelor și soluții de conectivitate pentru flote în vederea integrării eficiente în operațiunile cotidiene.

„Ne intensificăm eforturile de dezvoltare a aplicațiilor software și serviciilor digitale pentru a îi ajuta pe clienții noștri operatori de flote să crească și să își desfășoare activitatea cu mai multă eficiență”, a declarat Farley.

Ford, care este principala marcă de vehicule comerciale în Europa și America de Nord, construiește gama de vehicule Transit de 55 de ani și vehicule comerciale încă din 1905. Compania va construi modelul E‑Transit pentru clienții europeni la fabrica Ford Otosan Kocaeli din Turcia, pe o linie de producție dedicată, alături de premiatul model Transit Custom Plug-In Hybrid. Pentru piața nord-americană, autovehiculul va fi produs la Kansas City Assembly Plant din Claycomo, Missouri.

Citeste si :  Flotă de 100 de vehicule Ford Puma fabricate la Craiova, achiziționate de compania craioveana Casa Noastră/QFORT

Ford prezintă E-Transit: primul model Transit 100% electric 2

Ford anunță E-Transit, pregătit pentru a fi lansat în primăvara anului 2022. Versiunea 100% electrică a celei mai vândute autoutilitare pentru transportul mărfurilor din lume beneficiază de tehnologii și servicii de conectivitate avansate, alături de capabilitățile specifice Transit, precum posibilități nenumărate de conversie și asistență specială din partea dealerilor specializați Transit

Modemul FordPass Connect, care face parte din dotarea standard, asigură soluții de conectivitate, ajutând clienții să optimizeze eficiența flotei, prin identificarea facilă a punctelor de încărcare și plata online a alimentării. De asemenea, permite actualizarea wireless a navigației și a altor funcții.

Pro Power Onboard transformă E-Transit într-o sursă de energie mobilă cu o putere de până la 2,3 kW, permițând clienților să utilizeze și să își reîncarce echipamentele la punctul de lucru, ceea ce reprezintă o premieră europeană pentru vehiculele comerciale ușoare
E-Transit vizează o autonomie estimată de până la 350 km conform standardului WLTP, ceea ce reprezintă aproximativ de trei ori mai mult decât distanța parcursă zilnic în medie de vehiculele de flotă din UE.

Citeste si :  Ford Ranger va fi disponibil și în versiunea de autoșasiu convertibil începând cu ianuarie 2021

Cheltuielile reduse pentru întreținere ajută la obținerea unei economii de aproximativ 40% în ceea ce privește costul asociat cu revizia în comparație cu modelele diesel. E-Transit oferă cel mai mare interval de revizie din clasa sa: un an, fără limită de kilometri.
E-Transit le oferă clienților europeni o gamă generoasă de opțiuni în materie de caroserii, lungime, înălțime a plafonului și masă totală maximă autorizată, rezultând 25 de variante posibile. Sarcina utilă vizată este de până la 1.616 kg în cazul versiunii autoutilitară și până la 1.967 kg în cazul versiunii autoșasiu.

 

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.