FORTA DREPTEI Dolj se intreaba: La nivelul judetului nostru totul este impecabil?

0
767

Probleme grave au fost semnalate în decursul acestui an, în azilele din Bucuresti și din țară. Deși rudele plateau sume cu multe peste veniturile unui cetățean de rând, sume cuprinse intre 4.000 lei si 7.000 lei, in loc să fie îngrijiți, ei erau cei care erau obligați să
îngrijească alți bătrâni, deși ei aveau la randul lor probleme de sănătate.
De asemenea, exploatarea ar fi fost realizată și prin lipsa alimentatiei suficientă și adecvată nutrițional, prin lipsa/neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului
fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii și asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică/psihică de autoîngrijire, concomitent cu ținerea acestora în stare de aservire față de membrii grupurilor infracționale organizate, în vederea obținerii de către liderii grupărilor și de către ceilalți membri a unor foloase patrimoniale pe nedrept.

Alte nereguli au fost depistate în bucătăriile azilelor unde era pregătită mancarea, loc unde inspectorii au gasit conditii insalubre si alimente expirate, mizerie in camerele de odihnă si toalete, unde putem menționa si problema saltelelor, lenjeriei si prosoapelor rupte sau uzate excesiv.

Aceste situații au dus la o sesizare din oficiu a polițiștilor și procurorilor DIICOT care au descins în căminele de bătrâni din apropierea Capitalei. Ulterior 31 de percheziţii au fost făcute în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Olt şi Argeş.

24 de inculpaţi au fost reţinuţi, iar faţă de doi s-a dispus măsura controlului judiciar”, a anunţat DIICOT, referindu-se la cazul care vizează exploatarea persoanelor cu dizabilităţi sau vulnerabile.

FORTA DREPTEI Dolj se intreaba: la nivelul judetului nostru totul este impecabil?

FORTA DREPTEI a identificat la nivelul judetului Dolj un numar de 56 unitati si anume:

– 16 centre de seniori si de asistenta sociala-private

– 17 centre de seniori si de asistenta sociala aflate in administrarea DGASPC Dolj

– 10 unitati medico-sociale si de asistenta persoane cu dizabilitati aflate in administrarea primariilor

– 13 unitati spitalicesti

Solicitam Institutiei Prefectului judetului Dolj si celorlalte autoritati competente sa dispuna masuri de verificare a urmatoarelor :

-daca sunt indeplinite conditiile igenico-sanitare,

-daca exista personal specializat in ingrijirea persoanelor internate/cazate si daca acestia isi indeplinesc atributiile,

-daca exista necesarul de medicamente si daca se respecta graficul de acordare al medicatiei,

-cum sunt achizitionate si pastrate alimentele

-care este modul de preparare al hranei si daca aceasta corespunde prescriptiilor nutritionale,

-daca la nivelul fiecarui spital/centru exista specialisti psihologi.

Asteptam,in termen legal,reactia si un raspuns oficial din partea autoritatilor.

FORTA DREPTEI DOLJ solicita aceste verificari si aminteste cetatenilor ca suntem alaturi de ei si nu vom ezita niciodata sa luptam pentru drepturile si libertatile fundamentale.

Biroul de presa FORTA DREPTEI DOLJ

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.