Fosti comandanti ai armatei americane cer Congresului sa adopte un amendament al legii de vanzare a armelor

0
53

Fosti comandanti ai armatei americane cer Congresului sa adopte un amendament al legii de vanzare a armelor 1Cel putin 12 fosti comandanti si consilieri militari, ale caror cariere s-au intins atat in timpul administratiilor democrate, cat si in al celor republicane, sustin un proiect de lege care prevede verificarea universala a antecedentelor pentru toate vanzarile de arme din SUA.

Intr-o scrisoare trimisa joi, 13 fosti consilieri si comandanti militari le solicita liderilor democrati si republicani din Senat si Camera Reprezentantilor sa adopte legea respectiva (intitulata pe scurt HR 8), care vizeaza vanzarile private de arme care, potrivit actualei legi federale, nu necesita controlul antecedentelor.

”O persoana interzisa cu intentii periculoase poate cumpara cu usurinta o arma de pe internet sau intr-o parcare, fara sa o intrebe nimeni nimic”, mentioneaza semnatarii in scrisoarea adresata presedintei Camerei Reprezentantilor Nancy Pelosi, liderului minoritatii republicane din Camera Reprezentantilor Kevin McCarthy, liderului majoritatii republicane din Senat, Mitch McConnell, si liderului minoritatii democrate din Senat, Chuck Schumer.

”Pentru aceia dintre noi cu pregatire indelungata privind armele de foc, care au vazut pagubele produse de o arma puternica aflata in mainile gresite, acest lucru este pur si simplu de neinteles”, se arata in scrisoarea respectiva.

Pe lista semnatarilor se afla fostul director al Agentiei de Securitate Nationala (NSA) si CIA Michael Hayden, care a servit in mandatele presedintilor Bill Clinton, George W.Bush si Barack Obama, comandantul fortelor americane in Afganistan in timpul administratiei Obama, Stanley McChrystal, si fostul comandant al Garzii de Coasta a SUA, Thad Allen, in functie in timpul administratiilor George W.Bush si Obama.

Citeste si :  Dan Barna va pleca in vizita in SUA, dupa Klaus Iohannis

Fostii lideri militari semnatari ai scrisorii fac parte dintr-o coalitie a veteranilor creata de un grup pentru siguranta armelor fondat de Gabrielle Giffords, fosta deputata de Arizona, care a parasit Congresul in 2012, la un an dupa ce a supravietuit unei tentative de asasinat comise la un eveniment electoral, incident soldat cu sase morti.
Comitetul pentru afaceri juridice al Camerei Reprezentantilor a aprobat HR 8. Republicanii s-au opus acestei legi, sustinand ca ea nu ar fi adus nimic nou pentru a impiedica unele dintre atacurile grave in care autorii si-au achizitionat arme de foc dupa ce au trecut de verificarea antecedentelor.

Citeste si :  Presedintele Iohannis va fi primit, maine, la Casa Alba, de Donald Trump

In cazul adoptarii sale, aceasta lege ar fi cea mai semnificativa masura de control asupra armelor adoptata fie de Camera Reprezentantilor, fie de Senat, dupa expirarea interdictiei asupra armelor de atac in anul 2004.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.