Fostul Liceu Sanitar a fost demolat ! Demolarea corpului principal a fost ilegala ! Politia nu a intervenit la demolarea cladirii !

2
149

Cladirea fostului Liceu Sanitar a fost demolata aseara fara sa fie luate nici o masura pentru siguranta craiovenilor dar si a masinilor care treceau prin zona in acel moment . In mod normal , demolarea acestei cladiri trebuia sa fie facuta in alte conditii .

Autoritatile au fost instiintate de aceasta demolare dar fara nici un efect , Vali Ignat a sunat la Telefonul Cetateanului pentru a anunta Primaria Craiova asupra gravului incident si pentru a se verifica daca lucrarile de demolare sunt autorizate.

Din documente reiese ca una din parti, corpul C1, nu primise autorizatie de demolare, doar C2 pana la C7 au primit unda verde pentru a fi demolate. Cu toate acestea, corpul C1 a fost demolat . NU au purtat echipamente de protectie OBLIGATORII in astfel de interventii : casti de protectie, bocanci speciali, veste reflectorizante, etc.

Citeste si :  USR isi prezinta candidatul la Primaria Craiova !

„Fosta cladire a liceului nu se demoleaza. Cladirea respectiva nu era monument istoric la data achizitionarii de catre actualul proprietar. Ulterior, dupa demararea proiectului imobiliar, construirea unor blocuri de locuinte, nu s-a obtinut autorizatie de demolare pentru corpul principal. Directia de Cultura a solicitat introducerea imobilului pe lista monumentelor istorice. Sunt ceva discutii sa se reconditioneze, sa i se dea o alta destinatie. Investitorul face aici blocuri de locuinte. Acesta a fost scopul cand a cumparat respectiva locatie. Cladirile care se demoleaza la acest moment sunt niste anexe, aflate intr-o stare de degradare avansata. Se construiesc trei blocuri, P+3+M cu destinatia spatii de birouri cu locuinte de serviciu la mansarda. Blocurile sunt situate intre strazile Imparatul Traian si strada 13 Septembrie“, a precizat Andrei Dragota, inginer proiect pentru Gazeta de Sud .

„Intr-adevar, proprietarul a solicitat si demolarea corpului principal. Nu a obtinut insa autorizatie. Se vor demola C1-C7, care sunt niste anexe, foste laboratoare, centrala termica, remize. La acest moment, noi strangem documentele necesare procedurii de inscriere in lista monumentelor istorice. Proprietarul construieste acolo trei scari de bloc, iar cladirea fostei scoli va fi consolidata“, a precizat Marcel Berendei, reprezentantul Directiei de Cultura Dolj .

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Nepasare, neglijenta sau doar incompententa la Primaria Craiova

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Viata, siguranta si integritatea atat a muncitorilor cat si a soferilor sau pietonilor a fost pusa in pericol, iar cand le-a fost atrasa atentia muncitorilor au devenit foarte agresivi la adresa celor care au filmat. In aproximativ 30-40 minute dupa ce le-au fost adresate intrebari, au strans totul, lopeti, utilaje, sepci, papuci, au spalat carosabilul si au plecat.

Citeste si :  Emil Iulian Mladin si-a depus candidatura ca independent la functia de primar al Craiovei

Va prezentam discutia dintre Vali Ignat si cei care au demolat cladirea :

 

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.