Fotbal : 12 jucători de rezervă la meciurile din Liga 1, începând cu 1 ianuarie 2024

0
432

În sedința Comitetului Executiv al FRF, care a avut loc azi, 13 iulie 2023, s-a stabilit mărirea numărului de jucători de rezervă, începând cu 1 ianuarie 2024.
Ca urmare a solicitării LPF, s-a dezbătut în sedința de azi posibilitatea de a mări numărul de jucători ce pot fi trecuți pe foaia de joc. Având în vedere că în acest moment există stadioane în țară ce au probleme de infrastructură, în ceea ce privește numărul de locuri pe banca de rezerve, iar sezonul de Liga 1 va debuta mâine, 14 iulie, s-a decis amânarea intrării în vigoare a acestei decizii.

Acest lucru se va întâmpla la data de 1 ianuarie 2024. Astfel, începând de anul viitor cluburile de Liga 1 vor putea trece pe foaia de joc 23 de fotbaliști, 11 titulari și 12 jucători de rezervă.

Ca urmare a faptului că în sezonul precendent s-a înregistrat cel mai mare număr de spectatori din ultimii 14 ani, pentru a încuraja și mai mult deplasarea suporterilor echipelor oaspete, care oricum au un cost suplimentar de deplasare, și pentru a evita practicarea unor prețuri mai mari cu scopul de a descuraja prezența acestora, s-au stabilit prețuri maxime pentru biletele suporterilor oaspeți, în limita a 5% din capacitatea totală a stadionului, după cum urmează:

-50 de lei pentru meciurile din Liga 1 și meciurile din Cupa României Betano, începând din faza grupelor.
-30 de lei pentru toate celelalte competiții și alte faze ale Cupei României Betano.

De asemenea, o modificare importantă s-a făcut și în Regulamentul Disciplinar. Dacă până acum a exista sancțiunea de interzicere a jocului pe propriul stadion, începând de azi aceasta sancțiune a fost înlocuită cu cea în care se poate juca pe propriul teren, dar fără spectatori. Există și o excepție, copiii sub 14 ani însoțiți corespunzător, adică un adult la maximum 10 copii, vor avea acces pe stadion chiar dacă acesta este suspendat. Dacă un grup este format din mai mult de 10 copii, dar de maximum 20 de copii, atunci grupul respectiv va fi însoțit de doi adulți.

Celelalte hotarari ale Comitetului Executiv al FRF se pot consulta aici.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.