Fotbal : Adrian Mititelu după ce a ieşit din Sediul LPF: ”Sută la sută vom câştiga, dacă nu se intervine”

0
229

Joi, Adrian Mititelu s-a prezentat la sediul LPF, unde este judecat cazul de rasism şi xenofobie de la meciul Sepsi – FCU Craiova. Deocamdată, sentinţa a fost amânată, dar patronul clubului FCU Craiova are mare încredere că partida se va rejuca.

”Nu am rezolvat nimic, procesul s-a amânat până marţi şi probabil că va fi un termen şi joi, deoarece sunt foarte multe acte pe care le-am depus la dosar.
Au depus şi cei de la Sepsi anumite documente şi procedural Comisia e acoperită de lege, era normal să dea un termen. Am depus înregistrări video, documente, am depus jurisprudenţă europeană.

Am cerut să obţinem, cu ajutorul Comisie, anumite sentinţe din Europa, care sunt relevante la edificarea situaţiei, de fapt, pentru a vedea ce fac alţii în cazuri similare.

Dacă nu intervine altceva, am mare încredere. Această Comisie are în componenţă doi profesori universitari, oameni care ar trebui să se compromită să nu ia în calcul argumentele noastre.

Asta e marea mea speranţă. La ce argumente avem, e greu să nu se admită recurs. Oricum nu mai avem timp să mergem la TAS, e ultima instanţă şi e ultima noastră şansă să încheiem meciul pe teren.

Din păcate, domnul Dioszegi nu s-a ţinut de cuvânt. Aseară a fost de acord să jucăm meciul numai aşa, de impresie atristică şi au schimbat…

(n.r. ce au schimbat?) Nu mai vor să jucăm meciul, nu vor. Deşi sunt o echipă de fotbal foarte valoroasă, nu vor fotbal, vor să câştige la Comisie. (n.r. credeţi că se tem de dumneavoastră?) Nu ştiu.

Nu ştiu de ce se tem, avem patru-cinci titulari indisponibili pentru următoarele două săptămâni, suntem o echipă foarte vulnerabilă.

Dar dacă ei, comunitatea maghiară, oameni deosebiţi, harnici ai patriei noastre, au făcut o echipă de fotbal care nu vrea să joace fotbal, vrea să câştige la Comisie, ceea ce este… nu este onorant.

Nu suntem la fel de bogaţi ca ei, nu suntem la fel de sprijiniţi ca ei, dar noi avem bărbăţie şi vrem să jucăm fotbal. Ei nu vor. Ei vor 3-0.

(n.r. îl mai sunaţi pe domhul Dioszegi?) Nu îl mai sun, că nu are rost. Ce să îl mai sun dacă au dat bir cu fugiţii? Una au zis aseară… cu siguranţă domnul Dioszegi şi cei de la Sepsi sunt buni români, ei nu sunt diferiţi de români la modul general.

Au făcut o ‘româneşte’. (n.r. ce şanse credeţi că aveţi de rejucare?) 99 la sută, sincer. Şi nu mă hazardez. Dacă nu se intervine, 100% vom câştiga, pentru că avem dreptate, nu pentru alte argumente.

(n.r. când să mai jucaţi?) Probabil că săptămâna cealaltă (n.r. după finalul etapei 30, care se încheie pe 13 martie). Deci etapa va fi aşa: în play-off va fi aşa. Conform algortimului, locul şase joacă cu locul unu, Farul, deci probabil că în play-off se va juca Farul cu Craiova sau cu Sepsi.

Hai să jucăm fotbal, toţi punem suflet, fiecare avem vise. Nu putem să acceptăm să pierdem o şansă de a atinge o elită superioară pe nişte criterii care nu au legătură cu scopul nostru”, a declarat Adrian Mititelu, la ieşirea din sediul LPF.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.