Home » Sport » Fotbal » Fotbal : Baleasa, pe harta fotbalului romanesc !

Fotbal : Baleasa, pe harta fotbalului romanesc !

Şcolile   particulare  de  fotbal  au  început să  redevină  atractive  pentru  pasionaţi . In anii 70  şi  80, fotbalul  românesc scotea fotbalişti  pe bandă rulantă.  Maidanul era locul unde orice copil  din  mediu  rural  făcea  cunoştinţă cu mingea de fotbal.  Acolo, antrenori cu ochiul  format  alegeau  copii talentaţi, pentru ai îndruma către  un centru organizat. Aşa  au  apărut marii jucători români.

 Spiritul Craiovei se simte şi la Baleasa

Vremea cînd  antrenorul  Constantin Ştefan – Marlău şi nu numai , mergea cu trenul  mii de kilometri  să-l  vadă pe  internaţionalul de juniori, Nicu Asaftei, pentru al aduce la Dinamo Slatina  par  apuse demult. Între timp lucrurile sau mai schimbat.  Astăzi primează partea materială, profitul imediat. Nu şi în cazul nostru, pe care il vom prezenta în rândurile de mai jos.  Pasiunea pentru fotbal a unui  om simplu, a făcut ca de curând, pe harta fotbalului  românesc să apară şi  Băleasa, un nume care la prima vedere nu spune nimic. Localitatea Băleasa este un sat ce aparţine de comuna Găvăneşti şi este situat la 8 km de oraşul Balş şi la 20 km de Craiova. Dealtfel, spiritul Craiovei fotbalistice se simte de la distanţă, zona este una, alb – albastră. Nu trebuie să-ţi spună cineva asta, se simte şi se aude. Până şi soneriile de la telefon cântă imnul Craiovei de altădată. Acolo, începând cu 2017 funcţionează o şcoală de fotbal  patronată de,  Statie Petrisor Iulian, numită cât se poate se sugestiv, Şcoala  de fotbal A C S Viitorul Baleasa.

De la volan, direct pe gazon.

Gazda noastră, Iulian Petrişor, lucrează ca şofer pe T I R , este mare iubitor de fotbal şi o parte din banii câştigaţi făcând curse prin ţară si prin Europa, s-a hotărît să-i bage in fotbal. In vara anului 2017, a infiinţat echipa de copiii Viitorul Băleasa. Pentru început şcoala respectivă are înscrisă in cadrul  A J F Olt , doar echipa, Juniori B- jucători născuţi in 2001, dar pe viitor vor apărea şi alte grupe. Satisfacţia  muncii cu copii  este pe măsură, după prima parte a campionatului, Viitorul Băleasa antrenată  de Marian Stoica conduce în clasament cu  12  puncte din 15 posibile, are cel mai bun atac  / 16  goluri şi cea mai bună apărare , doar două  goluri primite.

„ Am început în vară cu un număr de 20 copii. Deocamdată sunt singur în această acţiune, îmi place ceea ce fac şi pe viitor vreau să extind proiectul. Şcoala nu este făcută în scop comercial ci numai pentru lansarea de talente în fotbalul mare. Copii nu plătesc nimic, trebuie neapărat să menţionez acest lucru, dar accesul se face numai după o preselecţie” povesteşte Iulian Petrişor.

Iarba verde de acasă

Grupa  de juniori  pe care am  găsit-o  la stadion, este formată  din copii care provin  din localitate  precum şi din împrejurimi, Vulpeni, Dobreţu, şamd. Sunt copii care petrec mult timp jucînd fotbal, chiar  şi când nu sunt  la antrenament, aşa  că nu a fost greu să-i faci să simtă  atracţia gazonului. Le place fotbalul se vede asta,  şi visul lor este să ajungă la o echipă mare, Universitatea Craiova este  destinaţia cea mai aleasă, nici nu se putea altfel. Din păcate, competiţia la care participă şi pe care o conduc, nu le oferă suficiente jocuri. În ediţia 2017 – 2018 sunt înscrise doar 6 echipe.

„ Ne lipsesc jocurile, nu avem o competiţie care să ne ţină angrenaţi căt mai mul timp. Am inceput campionatul  în august şi în octombrie am terminat turul, până la primăvară trebuie să ne descurcăm cum putem. Acesta este motivul principal care mă  preocupă acum. Intenţionăm să jucăm cate mai multe jocuri amicale, Craiova, Piteşti sunt centrele de tradiţie cu care poţi sa-ţi măsori forţele, dar asta înseamnă deplasări lungi, cheltuieli în plus „ se plînge şeful centrului.

 Drumul către performanţă, cu microbuz nou .

Copii sunt  mulţumiţi de condiţiile oferite de Viitorul Băleasa . Transportul la antrenament pentru cei din  alte localităţi se face deocamdată cu un microbuz închiriat.  In curând, A S C Viitorul  va avea propriul microbuz, Statie Petrişor vrea să mai facă un efort financiar şi să achiziţioneze un microbuz nou,  asta ar mai reduce din cheltuielile cu transportul. Revenind la lotul de jucători, la insistenţele noastre, ale celor din jurul terenului i-am cerut lui Statie Petrişor să ne dea câteva nume care în viitorul apropiat pot face faţă la un nivel superior.

„Nu vrea să fac diferenţe între copii, fiecare are rolul lui. Chiar dacă sunt mulţumit de toţi în egală măsură, nu pot să nu remarc evoluţia din ce în ce mai bună a unora dintre ei. Firesc primii care vor face pasul  vor fi cei mai mari , mă refer aici la , Beniamin Enache, mijlocaş – n. 2002, fraţii Stan, David şi Abel, mijlocaş si atacant n 2001, Gabriel Graure , atacant – n 2002 şamd”  încheie Petrişor

Accum când  statul  a  trecut sportul  pe plan secund , prin lipsă de interes şi prin  legi care  interzicea  instituţiilor  bugetare să bage bani  publici  in fotbal , astfe de iniţiative precum cea prezentată mai sus, nu poate decât să ne bucure.

Sursa articol Arena Olteana !

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
ALDE DOLJ: CREȘTEREA VENITURILOR ROMÂNILOR ERA ȘI ESTE NECESARĂ

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj, vicepreședinte național ALDE:”Forța de muncă ieftină nu mai reprezintă un avantaj competitiv pentru România”...

Închide