Fotbal /FC U Craiova, Adrian Mititelu : Am gasit palmaresul Universitatii Craiova

0
545
Fotbal /FC U Craiova Adrian Mititelu : Am gasit palmaresul Universitatii Craiova
Fotbal /FC U Craiova Adrian Mititelu : Am gasit palmaresul Universitatii Craiova

Adrian Mititelu continua sa lupte pentru a demonstra ca palmaresul Universitatii Craiova apartine echipei fondate de acesta, care in prezent evolueaza in Liga a IV-a, si nu formatiei CS U Craiova, club inscris direct in Liga a-II-a. Adrian Mititelu a postat pe pagina sa de Facebook mai multe extrase din anuarele tiparite de LPF in trecut, in care se arata ca echipa dezafiliata in 2011 este continuatoarea echipei fondate in 1948 .

“Documenturl Nr. 1
In cadrul acestei reviste oficiale a LPF (n.r din 1994), cluburile sunt prezentate fiecare in parte, cu toate datele de identificare, inclusiv palmares, anul infintarii etc. Din continutul acestui document se observa ca FC UNIVERSITATEA CRAIOVA era recunoscuta de LPF ca fiind detinatoarea palmaresului echipei de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA. Sunt precizate in mod clar, anul infiintarii si performantele obtinute”, a scris Mititelu pe pagina sa de Facebook.

“Documentul Nr. 2
Acest document contine extrase din trei anuare ale fotbalului romanesc, editate de catre FRF, respectiv: Anuarul 1996-2000; Anuarul 2000-2005 si Anuarul 2005-2009. In cadrul acestor reviste oficiale ale FRF, FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA este creditata cu palmaresul all-time, meciuri jucate, goluri etc. Mai mult, in anuarul fotbalului romanesc din anii 1996-2000, la clasamentul all-time se specifica in nota de jos faptul ca sunt incluse rezultatele obtinute de aceste cluburi in perioada in care au evoluat sub alte nume, repectiv CSU sau STIINTA. Prin urmare, federatia a recunoscut oficial continuitatea acestor cluburi. De asemenea, in anuarul 2000-2005 se poate observa si palmaresul lui Pavel Badea, ca fotbalist la UNIVERSITATEA Craiova, incepand cu anul 1983 si terminand cu anul 2004!”, a continuat Mititelu, pe reteaua de socializare.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat pe 10 noiembrie, in ziua in care s-a inaugurat noul “Ion Oblemenco”, ca recunoaste drept palmares al clubului CS U Craiova toate performantele obtinute intre 1948 si 1991. De la izbucnirea scandalului legat de marca si palmaresul Universitatii Craiova, LPF nu a avut o pozitie clara si a evitat sa atribuie vreun palmares echipei antrenate de Devis Mangia, dar lucrurile s-au schimbat in ziua respectiva: “[…] In acest context, apreciem ca solicitarea clubului este intemeiata iar echipa S.C. Club Sportiv U Craiova S.A. trebuie inscrisa pe pagina de web a LPF cu rezultatele obtinute incepand cu anul 1948 si pana in anul 1991”, s-a aratat in comunicatul postat pe site-ul lpf.ro, la vremea respectiva.

Recunoasterea acestui “palmares” a fost datorita faptului ca in acel moment CS U Craiova nu avea dreptul sa foloseasca in nici un fel imagini din perioada Craiova Maxima . La inaugurare au folosit foarte des aceste imagini .


Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.