Fotbal : FCU Craiova a câștigat la TAS procesul în care Victor Pițurcă solicita despăgubiri de 7 milioane de euro

0
798

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat, în sfârșit, un verdict în procesul pe care Victor Pțurcă i l-a intentat lui Adrian Mititelu și în care i-a cerut șapte milioane de euro drept despăgubiri.

Fostul selecționer al României, care a fost și antrenor la Universitatea Craiova, nu a fost de acord atunci când finanțatorul oltenilor a decis să întrerupă unilateral colaborarea. Pițurcă a considerat că merită mai mulți bani pe baza clauzelor din contract.

Totul s-a întâmplat în 2010, iar Pițurcă a cerut, la acea vreme, daune de 12 milioane de euro. Cazul a ajuns și la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor care a stabilit că antrenorul merită doar 7 milioane de euro.

Ulterior, Pițurcă s-a înscris la masa credală a vechii societăți FC Universitatea Craiova pentru a-și primii banii, dar și-a căutat dreptatea și la TAS pentru a recupera toți banii. Forul din Elveția a dat însă dreptate grupării patronate de Adrian Mititelu.

„A fost un proces dificil, întrucât exista deja o practică a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu privire la punerea în executare împotriva noii entități U Craiova 1948 SA a deciziilor obținute de foștii jucători ai Fotbal Club U Craiova SA împotriva acesteia.

“Mergând pe principiul continuității sportive, stabilind clar faptul că U Craiova 1948 SA este continuatoare activității fotbalistice a echipei Universitatea Craiova, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dispus obligarea noii entități la plata drepturilor salariale ale jucătorilor, materializate prin decizii pronunțate de instanțele sportive”, a precizat Dan Idita, avocatul care a reprezentat U Craiova 1948 în litigiul de la TAS, pentru gsp.ro.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.