Fotbal : Federatia Romana de Fotbal – Primul pas in implementarea principiului solidaritatii

0
453

Fotbal : Federatia Romana de Fotbal - Primul pas in implementarea principiului solidaritatii 1Cluburile participante in Liga 2 Casa Pariurilor editia 2018/2019 au acceptat in unanimitate propunerea administratiei FRF de a sprijini financiar cluburile care vor promova din Liga 3 la finalul sezonului.

Adunarea Generala FRF din 2017 a aprobat prin vot reforma propusa de administratia FRF prin care se instituia principiul solidaritatii in fotbalul romanesc. Acest principiu, aplicat deja de Parlamentul European, Comisia Europeana, UEFA si tarile europene cu fotbal de mare performanta, devine incepand din acest sezon o realitate si in fotbalul romanesc.

Primul pas il constituie decizia cluburilor din Liga 2 prin care cluburile care vor promova la finalul sezonului 2018/2019 in Liga 1 vor ceda sumele aferente ultimei transe din drepturile tv pentru sezonul 2018/2019 intr-un fond de sustinere financiara a cluburilor care vor promova la finele acestui sezon din Liga 3.

Acestea din urma vor beneficia, astfel, de un pachet financiar care sa le faciliteze adaptarea la cerintele Ligii 2 si sa le confere un plus de siguranta financiara pentru sezonul urmator.

Argumentele pentru implementarea principiului solidaritatii financiare in fotbalul romanesc, cele care au fundamentat initiativa administratiei FRF votata de Adunarea Generala, sunt AICI.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.