Fotbal : FRF introduce a patra schimbare! Regula intra in vigoare din acest sezon!

0
556

Fotbal : FRF introduce a patra schimbare! Regula intra in vigoare din acest sezon! 1

Conform GSP.ro in cadrul Comitetului de Urgență al FRF, s-a efectuat o schimbare importantă de regulament.
FRF a fost aleasă de FIFA să testeze sistemul cu a patra schimbare în meciurile oficiale organizate de Federație. Această modificare suplimentară se poate face doar în reprizele de prelungiri ale partidelor de Cupa României, și numai dacă s-au efectuat cele 3 înlocuiri în primele 90 de minute.

Astfel, această regulă va fi implementată începând cu acest sezon al Cupei României, competiție organizată de FRF. Regula a fost introdusă de FIFA în 2016, la Campionatul Mondial al Cluburilor.

“În faza naţională, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. În sezonul 2017-2018 este permisă efectuarea unei a 4-a înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare.

Modificarea a fost efectuată după ce FIFA, prin intermediul IFAB, a ales Federaţia Română de Fotbal să testeze sistemul cu patru înlocuiri, aşa cum şi în Anglia, începând din acest sezon, în unele competiţii, se va testa sistemul ABBA de executare a loviturilor de departajare, sistem ce a fost testat deja la Campionatul European Under 17 din Croaţia” se arată pe site-ul FRF

Sistemul ABBA de la penalty-uri înseamnă că echipa A execută prima lovitură, urmată de două lovituri executate de echipa B. Prima echipă care a deschis seria va bate apoi tot de două ori consecutiv și tot așa, până la departajare. Regula inițială era ca fiecare echipă să execute alternativ câte un penalty.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.