Fotbal : FRF vrea ca Romania sa isi decida campioana in… Turcia!

0
243

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, miercuri, ca intr-o videoconferinta cu reprezentantii celor 14 cluburi din Liga I s-a discutat o propunere ca eventual finalul competitiei sa se joace in Antalya, in Turcia. Ar fi pentru prima data in istoria fotbalului mondial cand campioana unei tari s-ar decide pe teritoriul alteia. Liga a precizat ca urmeaza ca propunerea sa fie analizata juridic si ca este “un plan de avarie”, optiunea forului fiind ca sezonul sa se incheie in Romania. Turcia este o tara mult mai afectata decat Romania de noul coronavirus.

“S-a discutat despre planul de pregatire a reluarii sezonului, care are nevoie de 11 date de calendar pentru a fi incheiat (opt pentru play-off si trei de Cupa Romaniei) cu propunerea ca, eventual, finalul competitiei sa se joace in Antalya (Turcia), idee care a apartinut reprezentantului FRF, Gabriel Bodescu.

Urmeaza ca aceasta propunere sa fie analizata din punct de vedere juridic fiind nevoie in acest sens atat de acceptul FIFA, cat si de cel al UEFA. Pe aceasta tema, Liga Profesionista a solicitat FRF deschiderea unui dialog cu cele doua foruri pentru a vedea daca acest lucru este posibil. Evident, prima optiune a LPF este aceea de a incerca sa incheie sezonul in Romania, varianta Antalya ramanand un plan de avarie. S-a reiterat ideea ca toate eforturile sa se faca totusi pentru ca sezonul sa se reia la inceputul lunii iunie, precedat fiind de cel putin trei saptamani de antrenamente, imediat ce stare de urgenta din tara noastra va fi ridicata”, se arata pe site-ul LPF.

Videoconferinta de miercuri cu reprezentantii cluburilor, la care au fost invitati sa participe Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF, Emilian Hulubei, presedinte AFAN si Orlando Nicoara, director general EAD, a avut pe ordinea de zi urmatoarele teme:

1. Prezentare a concluziilor dupa discutiile purtate de LPF cu reprezentantii institutiilor implicate direct in aprobarea procesului de reluare a activitatii de pregatire fizica a jucatorilor, in vederea reluarii campionatului, editia 2019 – 2020.

2. Situatia in care se gasesc cluburile, in eventualitatea reluarii procesului de pregatire fizica a jucatorilor.

3. Dialogul privind procesul de licentiere a cluburilor membre ale LPF, ca urmare a datelor transmise de fiecare club in parte.

4. Raporturile juridice dintre cluburi si jucatori.

5. Competitia E-Liga 1 (FIFA 2020)

6. Concluzii, ca urmare a comunicarii reprezentantilor LPF cu ligiile profesioniste de fotbal din alte tari.

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a informat si despre discutiile avute in ultima vreme cu ministrul Tineretului si Sporturilor, Ionut Stroe, privind viitorul activitatii in Liga I, precum si despre alte actiuni intreprinse de LPF in ultimele zile. Totodata, Robert Pongracz, vicepresedintele LPF, a insistat asupra situatiilor de fapt si a calendarelor celorlalte ligi europene in vederea reluarii activitatii competitionale, precum si asupra importantei si implicarii cluburilor in programul E-Liga 1 (FIFA 2020).

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.