Fotbal : sepsi – FCU Craiova a fost oprit definitiv! O “dedicatie” clara impotriva Romaniei …

0
1130

Partida de șase puncte dintre sepsi-FCU Craiova s-a disputat doar până în minutul 26. Arbitrul partidei, Andrei Chivulete suspendase inițial jocul 10 minute pentru scandări xenofobe ale suporterilor, trimițând echipele la vestiare, iar ulterior, după un minut de la reluare, fiul lui Florin Chivulete l-a oprit definitiv tot din cauza scandărilor respective.

Până atunci, meciul se disputase doar la o singură poartă, cu o Știința stăpână pe mijlocul terenului, iar Bauza și Bhassa arataseră că se află într-o bună dispoziție de joc. Este de urmărit acum ce se va decide la Comisia de Disciplină.

Dar, cum probabil arbitrul A. Chivulete a avut directive clare, acesta hotărăște să oprească DEFINITIV un meci din Campionatul României, deoarece suporterii echipei oaspete ar fi scandat xenofob.
Presa preia și aruncă cu noroi în suporterii români, așa cum s-a întamplat de fiecare dată când o echipă românească a avut meciuri împotriva unei echipe finanțate de guvernul maghiar pe teritoriul ROMÂNIEI!
Aceeași presa nu a ținut să precizeze faptul că suporterii echipei gazdă, suporterii ce încurajează echipa finanțată de guvernul maghiar au început cu scandări xenofobe la adresa tuturor ROMÂNILOR.
Cel mai probabil, asta trebuia să se întâmple, asta a fost directiva, iar aceste lucruri vor continua, pentru a se pune pumnul în gura suporterilor români.
În mod cert, suporterii români nu trebuie să lase garda jos, din contră, în acest moment trebuie să dam dovadă de unitate și solidaritate!

Sursa foto & info Facebook Peluze Românești

Fotbal : sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv! O "dedicatie" clara impotriva Romaniei ... 1

„Atitudinea suporterilor e mereu aceeași în partidele cu Sepsi, așa se întâmplă și când Sepsi joacă cu Petrolul, U Cluj, Rapid, FCSB șamd. Niște suporteri de-ai lor ne-au spus că și galeria Petrolului a scandat la fel ca galeria noastră la meciul direct.

Probabil că directiva e să se dea o dată un exemplu, dar ce facem cu o soluție intermediară? Pot fi evacuați fanii. Au fost scandări și din partea lor, rasiste, înainte și în timpul jocului, o să ducem casetele, înregistrările. Va fi nevoie de traducere”, a declarat Pușcaș la „Digi Sport Special”.

De asemenea, Pușcaș acuză clubul organizator, Sepsi, despre care afirmă că trebuie sancționat la rându-i, întrucât și fanii covăsnenilor, spune oficialul oltenilor, au înjurat galeria adversă.

„Nu e plăcut, dar se întâmplă peste tot în lume. Nu se întrerup jocurile însă! Nu suntem de acord cu astfel de manifestări, dar sunt soluții, nu trebuie să întrerupi jocul.

Când se strigă «M**e la olteni!» nu e rasism? Sau la moldoveni? Nu există meci în care să nu existe aceste scandări între galerii. Cunosc limba maghiară și au fost injurii la adresa noastră în maghiară, dar arbitrii și observatorul nu știu maghiară! Avem probe și sunt tare curios ce măsuri va lua FRF, noi vom prezenta dovezile.

Organizatorul trebuia să ia măsuri, noi nu suntem organizatorii acestui joc, nu aveam cum să evacuăm noi fanii, n-am dat noi biletele. Sepsi e cel puțin la fel de vinovată ca noi. Dacă noi suntem penalizați, atunci să fie penalizați și organizatorii”, a mai spus Marcel Pușcaș.

FCU Craiova a avut o precizare pe pagina de facebook :

“Referitor la evenimentele de la partida cu Sepsi OSK, facem următoarele precizări:
Clubul nostru nu are nicio implicare în organizarea acestui meci. Nu am solicitat bilete pentru suporteri în acest sens. Prin urmare, nu putem fi răspunzători sub nicio formă de manifestările suporterilor în timpul acestui meci de fotbal.
Clubul nostru nu a organizat deplasarea suporterilor la partida de la Sfântu Gheorghe.
Echipa Sepsi OSK și-a asumat accesul tuturor fanilor pe acest stadion și, prin urmare, este singura entitate responsabilă pentru respectarea legii și a regulamentelor în timpul desfășurării meciului. Orice altă interpretare contravine prevederilor legale și nu poate fi încălcată de niciun membru al niciunei comisii dintr-o țară civilizată.
În concluzie, considerăm că echipa noastră este absolvită de orice vină cu privire la organizarea acestui meci de fotbal.”, se mentioneaza pe pagina echipei FCU Craiova..

sepsi (4-3-3): Niczuly (cpt.) – Dimitrov, Ciobotariu, Bălașa, Dumitrescu – C. Matei, Păun, Aganovic – Tudorie, Safranko, Ștefănescu

Rezerve: Began – Ninaj, M. Tamas, Ispas, Francisco Junior, I. Gheorghe, Achahbar, A. Șerban, Rondon
Antrenor: Cristiano Bergodi

U Craiova (4-2-3-1): Gurău – Paramatti, Duarte, Agostinho Henriques, Huyghebaert – Albu, Vl. Achim – Baeten, Bauza (cpt.), Bahassa – Chițu
Rezerve: R. Popa – Negru, Mascarenhas, Zanfir, Van Durmen, Asamoah, Ganea, Ibrahim, Blănuță
Antrenor: Nicolo Napoli

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.