Franța va trimite o a doua Statuie a Libertății în Statele Unite ale Americii

0
105

La 7 iunie, Franța va trimite o nouă Statuie a Libertății în Statele Unite pentru a consolida legăturile dintre cele două țări. Sculptura ar urma să ajungă la New York pe 4 iulie, cu ocazia sărbătorii naționale americane, iar apoi va fi instalată la Washington, scrie publicația franceză Le Journal du Dimanche.

Statuia va fi transportată cu o navă, pentru aceasta fiind proiectat un sarcofag personalizat, protejat de un plexiglas transparent.

La Washington, statuia va fi expusă în grădinile reședinței ambasadorului francez. Ea va rămâne acolo timp de zece ani, aceasta fiind perioada împrumutului acordat.

Citeste si :  Handbal : Franta a castigat in premiera titlul european ! Romania a terminat pe locul 4 ..

Scopul gestului este de a aduce un omagiu tuturor celor care, de ambele părți ale Atlanticului, au făcut posibilă construirea Statuii Libertății și care au luptat pentru ceea ce simbolizează aceasta în întreaga lume.

Le Journal du Dimanche relatează că, atunci când ideea a fost concepută, în iulie 2019, a fost menită să arate Statelor Unite că „Franța a rămas fidelă spiritului de prietenie” dintre cele două țări, care își are originea în istoria lor comună.

Proiectul a fost însă amânat din cauza pandemiei COVID-19 și reluat la începutul lui 2021.

Citeste si :  Wizz Tours: PARIS, O DESTINATIE CHIC DINCOLO DE MODA

Statuia Libertății a fost concepută de Viollet-le-Duc, proiectată de Eiffel, sculptată de Bartholdi și asamblată din 300 de plăci de bronz pe pământ american. Versiunea sa în miniatură este expusă la Paris și are o replică asemănătoare afară, la colțul străzilor Rue de Réaumur și Rue Vaucanson.

Statuia Libertății este o sculptură neoclasică amplasată pe Insula Libertății în New York. Având o înălțime de 93 de metri a fost proiectată de sculptorul francez Frédéric Auguste Bartholdi, iar cadrul său metalic a fost construit de Gustave Eiffel. Statuia a fost inaugurată la 28 octombrie 1886.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.