Gala Tezaure Umane Vii – 2019

0
77

Gala Tezaure Umane Vii – 2019 1Gala Tezaure Umane Vii – 2019”, eveniment in cadrul caruia vor fi premiate si decorate persoanele declarate „tezaure umane vii” in anul 2018, precum si cele care au fost declarate „tezaure umane vii” la editiile anterioare ale programului, va avea loc vineri in aula Ministerului Culturii si Identitatii Nationale.

Potrivit unui comunicat , la evenimentul organizat de MCIN in colaborare cu Comisia Nationala pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial va fi prezent si ministrul Valer-Daniel Breaz.

Citeste si :  Box : Francisc Vastag si Sorin Pantera Tanasie invitati de onoare ai lui Ruben Stoia la”Cupa Mosului la box” de 1 Decembrie

„Scopul evenimentului este de a celebra creatia romaneasca traditionala si de a marca importanta pastrarii traditiilor prin recunostinta fata de persoanele ce promoveaza si lasa mostenire, tuturor, elemente de patrimoniu national imaterial”, se arata in comunicatul citat.

La Gala vor participa specialisti din mediile de cercetare, academic, universitar, muzeografi, membrii Comisiei Nationale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, alaturi de reprezentanti ai MCIN, ai institutiilor si ai centrelor de cultura din teritoriu.

Citeste si :  Box : Alexandru Gabroveanu si-a aflat urmatorul meci si ne-a acordat un scurt interviu ..

Programul „Tezaure Umane Vii” este o initiativa a UNESCO privind salvgardarea, pastrarea si transmiterea patrimoniului cultural imaterial ce vizeaza identificarea si recunoasterea la nivel national a celor care creeaza si, implicit, pastreaza valorile traditionale, se mai arata in comunicatul citat

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.