
– Concertul extraordinar „Pasărea Măiastră”, 19 februarie, Teatrul Național „Marin Sorescu”
– Brâncuși și Avangarda din România” – 19 februarie-19 martie, Centrul „Constantin Brâncuși”
Nu putem vorbi despre Brâncuși fără a-l corela cu alți artiști din Avangarda românească și, de aceea, expoziția organizată de Muzeul de Artă Craiova, în colaborare cu Galeria „Dada” din București și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Craiova, pune în lumină relația sculptorului cu alți artiști din context. Avându-l curator pe Cătălin Davidescu, expoziția este o formă de contextualizare a personalității lui Constantin Brâncuși care generează, în acest fel, atât înțelegerea creației sale, cât și a artei românești din perspectivă universală. Această perspectivă de abordare expozițională este o premieră în România, având scopul de a direcționa curiozitatea publicului către aspecte mai puțin cunoscute din existența sa artistică.

– Piesa de teatru „Șurubul de teasc”, 19 februarie, ora 12.00, Centrul „Constantin Brâncuşi”
Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” începe mai devreme seria de manifestări culturale dedicate lui Brâncuși, pregătind mai multe expoziții și ateliere.
– Vernisaj Expoziție de pictură, 19 februarie, ora 16.30. Expun membrii Cenaclului artiștilor plastici craioveni „Constantin Brâncuși”, Salonul Expozițional, Clădirea „Aman”.
Totodată, și Muzeul Cărții și Exilului Românesc a pregătit mai multe evenimente ce explorează și dezvăluie personalitatea imensă a lui Constantin Brâncuși.
– Workshop-ul artistic omagial „Abordări și Dimensiuni Contemporane ale Operei lui Brâncuși”, 19 februarie, ora 10:30.
Views: 78