George Simion, portretizat în ziarul din Israel cu cel mai mare tiraj

0
275

Ascensiunea lui George Simion și a partidului AUR a atras atenția guvernelor din întreaga lume. Liderul formațiunii conservatoare a fost portretizat în ziarul din Israel cu cel mai mare tiraj.

Ziarul proguvernamental Israel Hayom a publicat un interviu cu liderul AUR, George Simion, cu titlul: „Memoria Holocaustului – nu face parte din jocul politic: un interviu cu politicianul de 36 de ani care zguduie România”.

Liderul AUR e prezentat într-o lumină pozitivă pe tot parcursul articolului.

„George Simion este cel mai tare nume din politica românească. Tânărul politician în vârstă de 36 de ani a fondat partidul național de dreapta Alianța pentru Unirea Românilor în urmă cu doar trei ani și jumătate și este deja perceput de către establishmentul politic, ca fiind cea mai mare amenințare înaintea alegerilor pentru președinție, parlament, alegerile locale și pentru Parlamentul European, care vor avea loc în 2024”, se arată în articol.

Schimbare de poziție și la nivelul Ministerului de Externe de la Tel Aviv
Este doar una dintre schimbările de optică la nivelul Israelului față de George Simion și partidul său.

Jurnaliștii de la Haaretz scriu și ei că Eli Cohen, ministrul israelian de Externe, face presiuni ca ambasada Israelului de la București să aibă legături și cu AUR.

„Liderul partidului a făcut, recent, eforturi pentru a-și schimba atitudinea față de Israel și de lumea evreiască, inclusiv prin declarații de acceptare a responsabilității României în perioada Holocaustului, denunțând antisemitismul și descriindu-l pe tiranul Ion Antonescu drept un criminal de război.

Ca urmare, Ministerul de Externe și ambasada din România examinează, cu avizul Yad Vashem și al altor autorități, dacă aceasta este o schimbare autentică ce va permite o nouă politică față de acest partid”, este poziția oficială a Ministerului de Externe din Israel.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.