Gigacaloria si fantanile au fost principalele subiecte ale ultimei sedinte ale CL Craiova ..

0
275

Astazi a avut loc sedinta Consiliului Local Craiova ..
Cateva subiecte au fost aprins discutate de catre consilierii locali si Olguta Vasilescu ..
Fantanile arteziene si gigacaloria au cele mai mari probleme ridicate de catre consilierii locali din opozitie ..

În cadrul ședinței de Consiliu Local, primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a explicat cu lux de amănunte o investiție în înfrumusețarea orașului, care va fi făcută pe fonduri europene.
O serie de fantani vor infrumuseta Bulevardul 1 Mai. Artezienele ce vor fi construite in scuarul care duce spre Parcul Nicolae Romanescu, fac parte dintr-un proiect de regenerare a zonei, unde intra si refacerea Parcului Independentei, a Liceului de Arta Marin Sorescu si a strazilor adiacente.
În planurile primăriei intră și reabilitarea artezienei de la Ciupercă și a fântânilor din centrul Craiovei, regenerarea urbană cuprinzând și refacerea întregului centru pietonal, mărirea Pieței Prefecturii, refacerea Filarmonicii, schimbarea pavajului și a mobilierului urban.

Primăria Craiovei mărește subvenția la gigacalorie și vine astfel în sprijinul cetățenilor. Lia Olguta Vasilescu le-a explicat consilierilor locali de ce a crescut întreținerea craiovenilor, mai precis încălzirea celor racordați la sistemul centralizat al orașului. Primarul Craiovei a arătat cu degetul spre Complexul Energetic, cel care a crescut enorm prețul cărbunelui folosit de Termocentrale Craiova. În același timp, există și pierderi în rețea, dar conductele vechi aparțin tot Complexului Energetic.

”Și eu voi vota împotrivă acestor 4 puncte de pe ordinea de zi. Să cheltui 15 milioane de euro pe fântânițe nu este prioritatea numărul 1 pentru municipiul Craiova. Această sumă este de 3 ori mai mare decât subvenționare creșterii prețului la căldură pentru 40.000 de familii din Craiova. Și, în primul rând, n-ați identificat acea axă de finanțare, ea nu este prevăzută în acest proiect de hotărâre. În al doilea rând, au spus și colegii mei mai devreme, regenerare urbană nu este, nu reprezintă doar să dai 10 milioane de euro pe niște fântânițe arteziene, cu un bulevard care este inundat de câte ori plouă. N-am rezolvat problemele de canalizare, n-am rezolvat problemele de rețea de termoficare. Deci, este total aberant să cheltui niște sume uriașe pe așa ceva. Așadar, voi vota împotrivă”, a declarat Teodor Sas.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.