GoCab Software a atras o finanţare de 7,5 milioane de lei, prin intermediul unui plasament privat de acţiuni

0
266

GoCab Software, companie ce operează o suită de aplicaţii utilizate de către taximetrişti, a încheiat ieri un plasament privat de acţiuni prin care a atras o finanţare de 7,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de către BRK Financial Group (BRK).

“În cadrul plasamentului privat, GoCab Software a atras suma de 7,5 milioane lei, printr-o operaţiune de majorare de capital social, fiind subscrise 17.278.220 acţiuni la pretul de 0,43 lei/actiune”, se arată în comunicat.

GoCab Software este prima şi singura aplicaţie de tip ride hailing dedicată exclusiv taximetriştilor.

BRK deţine 38 milioane de acţiuni emise de GoCab – 56,3%, raportat la structura acţionariatului anterioară majorării de capital social, respectiv 44,8% prin raportare la structura acţionariatului de după majorare).

“GoCab Software SA, prin atragerea unei tranşe de finanţare, a făcut astăzi un pas important spre listare şi spre alinierea la practicile de guvernanţă corporativă. Compania are un plan ambiţios de dezvoltare în perioada următoare, iar bursa va juca un rol important pentru finanţarea şi dezvoltarea companiei. Capitalizarea anticipată a companiei este de 36,4 milioane lei”, se mai arată în comunicat.

Compania anunţa în debutul acestui an că intenţionează extinderea în peste 60 de oraşe din ţară până la finalul anului.

Aplicaţia GoCab permite pasagerilor să comande online un taxi din orice oraş al ţării, să achite cu cardul direct în aplicaţie şi să vizualizeze preţul călătoriei. Aplicaţia a fost lansată în mai 2020 şi este utilizată de peste 80.000 de utilizatori active.

Potrivit Termene.ro, GoCab Software a fost înfiinţată în noiembrie 2019 şi a înregistrat o cifră de afaceri de 0,238 milioane de lei în 2020 şi o pierdere de 1,17 milioane de lei. Potrivit datelor disponibile pe Termene.ro, compania avea în 2020 un număr de 5 angajaţi.

Aplicaţia GoCab este prezenta si in Craiova in cadrul firmei Taxi PMI Craiova.
Daca doresti sa instalezi si tu aplicatia alege de aici :

? Appstore: https://s9.ro/1cxg
? Magazin Play: https://s9.ro/1cd6

Visits: 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.