Greva generala a transportatorilor – milioane de romani afectati

0
78

Greva generala a transportatorilor - milioane de romani afectati 1S-a instalat deja haos in tara datorita grevei transportatorilor. Majoritatea celor angajati in domeniu au intrat in greva generala dupa negocierile esuate cu ministrul Lucian Sova.

Aproape 17000 de autovehicule comerciale vor intrerupe activitatea la nivel national, pe o perioada nedeterminata, in semn de protest fata de ordinul dat de Ministrul Transporturilor, Lucian Sova. Este vorba despre modificarea normelor privind transportul interjudetean de persoane. Declaratia ii apartine lui Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport.

Greva a provocat nu doar indignarea romanilor, care se vad nevoiti sa stea pe loc fiindca nu pot ajunge acolo unde au nevoie, ci si a transportatorilor. Si aceasta fiindca nu toate microbuzele si autocarele au fost trase pe dreapta, fiindca unele firme au refuzat sa participe la actiunea de protest si sa astepte pana cand ministrul Lucian Sova va spune clar daca are o solutie.

COTAR a anuntat ca membrii sai asteapta intalnirea cu premierul Viorica Dancila pentru a lua o decizie in privinta viitoarelor proteste si ca nici un membru al organizatiei nu va iesi astazi la protestul anuntat, considerand ca romanii care beneficiaza de transportul rutier de persoane „nu trebuie sa sufere din cauza incercarior ministrului Transporturilor de a distruge firmele din acest domeniu care au capital romanesc”.

Sova a fost chemat sa dea explicatii in Comisia de Transporturi din Parlament chiar de colegul sau de partid, deputatul Marius Sorin Bota. Deputatul crede ca Sova a inteles in mod eronat directiva europeana privind liberalizarea transportului public si spune ca parlamentarii nu sunt de acord cu forma actuala a ordinului privind relicentierea firmelor de transport persoane care opereaza pe trasee interjudetene.

Citeste si :  Proteste si manifestari ale angajatilor penitenciarelor

Astazi, la 9 dimineata, in 6 judete oamenii au constatat ca nu circula cursele de microbuz sau autobuz. Pana la  11:30, situatia s-a extins in 16 judete, printre care: Botosani, Constanta, Iasi, Vaslui, Brasov, Calarasi, Ialomita, Galati, Tulcea, Arad, Satu Mare, Gorj si Valcea.

„Nu stiam ca va fi astazi greva. Nu ne-a anuntat nimeni ca este greva. Noi trebuia sa plecam la Suceava. Trebuie sa ajungem, avem inmormantari, nu mergem sa ne distram”, a spus o doamna, deranjata de situatie.
Oamenii sunt nemultumiti, unii neputandu nici sa isi duca la scoala copiii, fiindca transportul interurban a fost dat peste cap.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.