Guvernul a aprobat Programul IMM Leasing de echipamente si utilaje

0
216

Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii – IMM Leasing de echipamente şi utilaje.

Valoarea finanţării pentru fiecare beneficiar este de 5 milioane de lei, valoarea garanţiilor este de 80% pentru echipamente IT şi în ceea ce priveşte celelalte categorii de echipamente şi utilaje valoarea garanţiei este de 60%. Aceste finanţări pot fi acordate în funcţie de opţiunea solicitantului cu „avans zero”.

Plafonul total pentru această schemă este de 1,5 miliarde lei.

Programul este un instrument flexibil și eficient, prin care Guvernul susține sectorul IMM-urilor prin accesarea facilităților de tip leasing financiar pentru achiziția de echipamente IT și tehnologia informației, utilaje și echipamente tehnologice, precum și autovehicule pentru transport marfuri și persoane în scop comercial.

Vor fi eligibile pentru acordarea de garanții în cadrul programului IMM-uri din sectoarele: agricultură, silvicultură și pescuit; industria extractivă; industria prelucratoare; construcțiile; activitățile de poștă și curier; hoteluri și restaurante; activitățile de editare; activitati de servicii în tehnologia informației și activitățile de servicii informatice; activitati de cercetare-dezvoltare; sănătate și asistență socială.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.