Guvernul Orban, investiție majoră în Calafat: 68.818.000 lei prin proiectul Extinderea infrastructurii portului Calafat (km 795) și sistematizarea dispozitivului feroviar al portului – etapa I

0
30

Calafatul devine, după mulți ani de ignorare din partea autorităților județene și centrale, o prioritate pentru Executiv, un anunț privind o investiție majoră din partea Guvernului Orban fiind anunțată recent. În ultima ședință de guvern, premierul Ludovic Orban a anunțat că a fost adoptată o hotărâre de guvern prin care sunt investiți 68.818.000 lei prin proiectul Extinderea infrastructurii portului Calafat (km 795) și sistematizarea dispozitivului feroviar al portului – etapa I. Decizia a fost salutată de conducerea PNL Dolj, de primarul din Calafat, Doru Mitulețu, precum și de locuitorii municipiului.

Măsura adoptată de către Guvernul Orban vine în urma unor angajamente ale liberalilor care și-au asumat relansarea activităților economico-sociale, dar și educativ-culturale în Calafat. Recent, în Parlamentul României, a fost inițiată o inițiativă legislativă prin care Calafatul să primească o recunoaștere națională prin conferirea titlului de Oraș al Independenței. Legea prin care va fi conferit titlul vine ca o recunoaștere a rolului important pe care orașul de la Dunăre l-a jucat în câștigarea independenței naționale, fiind locul în care s-a tras prima salvă de tun în războiul româno-ruso-turc 1877-1878.

Citeste si :  Iohannis formeaza marea coalitie pentru Justitie si Europa. PSD si ALDE, singurele care raman pe dinafara

În temeiul art. 108 din Constituţia României,republicată, și al art. 42alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

Art. 1-Se aprobă indicatorii tehnico –economici ai obiectivului de investiții Extinderea infrastructurii portului Calafat (km 795) și sistematizarea dispozitivului feroviar al portului –etapa I, prevăzuți în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2-Finanţarea obiectivului de investiții prevăzut la art.1se realizează din fonduri externe nerambursabile,prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 –2020 și de la bugetul de stat,prin bugetul Ministerului Transporturilor,Infrastructurii și Comunicațiilorîn limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Citeste si :  Anuntul sefului Cancelariei prim-ministrului : Monstruoasa OUG 114 a fost in sfarsit desfiintata

Art. 3-Finanţarea de la bugetul de statprin bugetul Ministerului Transporturilor,Infrastructurii și Comunicațiilora obiectivului de investiții prevăzut la art.1,se realizează cu respectarea legislației în domeniul ajutorului de stat.Art. 4-MinisterulTransporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilorși Compania Națională«AdministrațiaPorturilor Dunării Fluviale» -S.A.Giurgiurăspundde modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri.

PRIM-MINISTRU LUDOVIC ORBAN

Anexa la HG

CARACTERISTICILE PRINCIPALE ȘI INDICATORII TEHNICO -ECONOMICI

ai obiectivului de investiții“Extinderea infrastructurii portului Calafat (km 795) și sistematizarea dispozitivului feroviar al portului –etapa I

TITULAR: Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

BENEFICIAR:Compania Națională «Administrația Porturilor Dunării Fluviale» -S.A.Giurgiu

AMPLASAMENT: județul Dolj, în portul Calafat, având limitele portului între km D 793 și km D 796, pe malul stând al Dunării, în limita danelor km D 793+800 –km D 794+800

INDICATORI TEHNICO-ECONOMICI:

– Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA mii lei 68.818 (în prețuri valabile la 20.02.2020, 1 Euro = 4,7834lei) din care C+M mii lei 55.275 –

Citeste si :  Inca o strategie murdara marca PSD : audierile ministrilor ai cabinetului Orban vor dura saptamani. La Grindeanu s-au terminat in SASE ore!

Eșalonarea investiției, valori cu TVA: – Anul I INVmii lei22.818C+M mii lei 15.000-Anul IIINVmii lei23.000C+M mii lei 20.275 – Anul III INV mii lei23.000C+M mii lei 20.000 – Capacități: Rampă modernizată RO – RO ml 60 Dane 2,3,4,5 și 6 (reabilitare / consolidare / construcție) ml560-Durata de realizare a investiției: 30 luni

FACTORI DE RISC

Obiectivul de investiții se va proteja antiseismic conform prevederilor Normativului P100-1/2013, cu modificările ulterioare.FINANŢAREA INVESTIŢIEIFinanțareaobiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 –2020 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilorîn limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Sursa Pro-Oltenia

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.