ANPC pregateste o noua OUG

0
188
ANPC pregateste o noua OUG
ANPC pregateste o noua OUG

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului aflata in subordinea Executivului pregateste o ordonanta de urgenta(OUG), prin care magazinele care nu respecta legea vor fi sanctionate cu amenzi de pana la 5% din cifra de afaceri.

“Cele mai afectate ar fi marile lanturi de hipermarketuri. Daca ar fi adoptat proiectul de ordonanta de urgenta propus de ANPC, inspectorii ar putea imparti amenzi de milioane de euro.

Autoritatea pentru Protectia Consumatorului cere ca agentii economici sa nu mai fie amendati cu sume fixe, cuprinse intre 2.000 si 100.000 de lei, ci sa primeasca sanctiuni raportate la cifra de afaceri. Asta ar presupune amenzi de zeci de milioane de euro.

Sunt luate in vizor in special bancile care includ in contracte clauze abuzive, de exemplu, au foarte multe comisioane, dar si marile magazine, pentru tot felul de nereguli, precum etichetarea gresita, vanzarea de produse expirate si folosirea de practici inselatoare.

Citeste si :  Dancila a dat ordonanta pentru „Codul negru”. Baronii PSD-ului pot fura acum fara griji

Fireste, masura ii nemultumeste pe comercianti pentru ca, spun ei, o singura amenda ar putea fi mai mare decat profitul pe un an intreg. De cealalta parte, cei de la ANPC au propus aceasta masura pentru ca, sustin ei, de multe ori, agentii economici prefera sa plateasca amenzi, care nu cuprind sume foarte mari, in loc sa rezolve neregulile.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.