Guvernul va aproba prin memorandum negocierea contractului de finanţare dintre România şi BEI pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova

0
351

Memorandumul cu tema ”Aprobarea negocierii Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 368 mil. EUR, pentru susţinerea obiectivului de investiţii Spitalul Regional de Urgenţă Craiova şi a semnării acestuia şi acordarea împuternicirii de semnare ministrului finanţelor” se află pe agenda ședinței de Guvern de miercuri.

Potrivit proiectului, valoarea proiectului Spitalul Regional de Urgență Craiova este de 602,74 milioane Euro, din care, cost net 508,52 milioane Euro (inclusiv costurile operaționale de implementare).

”În contextul politicii sale, urmare pandemiei COVID-19, de a susține Statele membre în realizarea unor investiții în infrastructura de sănătate, precum și pentru consolidarea viabilității financiare și operaționale a sistemului public de sănătate, BEI și-a exprimat disponibilitatea de a finanța până la 75% din costul total net al Proiectului (procentul de finanțare standard al BEI fiind de 50%). Ca urmare, în cursul lunii octombrie 2021, conducerea BEI a aprobat pentru acest Proiect acordarea unui împrumut în valoare de 368 milioane Euro. Diferența din costul total net, respectiv 140,52 milioane Euro, urmând a fi acoperită din fonduri nerambursabile și/sau după caz din fonduri alocate de la bugetul de stat. În condițiile în care pe parcursul implementãrii proiectului suma disponibilã din fonduri nerambursabile pentru acest proiect este mai mare decât suma estimatã, prevãzutã în contractul de finanțare, valoarea împrumutului va fi ajustatã corespunzãtor. O astfel de modificare nu va presupune costuri suplimentare pentru partea românã. În paralel cu această etapă, în vederea accelerării procesului de contractare a împrumutului, BEI a demarat, împreună cu Ministerul Finanțelor ( MF) și Ministerul Sănătății (MS) procesul de pregătire și evaluare a proiectului”, se arată în proiect.

Conform graficului estimativ de lucrări, prevăzut în Contractul de finanțare, data de finalizare a Proiectului este decembrie 2026.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.