Handbal : Alexandru Dedu, Narcisa Lecusanu si Robert Licu se lupta pentru sefia Federatiei Romane de Handbal!

0
547

Handbal : Alexandru Dedu, Narcisa Lecusanu si Robert Licu se lupta pentru sefia Federatiei Romane de Handbal! 1Alegerile pentru sefia Federatiei Romane de Handbal vor avea loc miercuri, 14 februarie, zi in care 202 cluburi cu drept de vot din Romania isi vor alege presedintele pentru urmatorii patru ani.

Alexandru Dedu, Narcisa Lecusanu si Robert Licu sunt candidatii care s-au inscris in lupta pentru conducerea handbalului romanesc. Pe langa functia de presedinte, cluburile vor alege si doi vicepresedinti, dar si 14 membri ai Consiliului de Administratie.

„Multumesc pentru increderea acordata de cei care, in ultimele zile, m-au sunat pentru a ma intreba ce intentionez sa fac referitor la alegerile FRH din februarie 2018.

Doresc, pe aceasta cale, sa va anunt, dragi prieteni si sustinatori ai handbalului romanesc, ca daca voi fi propusa, candidez pentru functia de presedinte al FRH.

Consider ca imbinarea intre experienta echipei si a sustinatorilor cu reusitele mele pe plan handbalistic (atat ca jucatoare cat si in stafful administrativ intern si international), va aduce un aport consistent in imbunatatirea si dezvoltarea performantelor la toate nivelele in handbalul romanesc”, a scris Narcisa Lecusanu pe contul personal de Facebook.

Narcisa Lecusanu a facut parte din echipa nationala de handbal a Romaniei care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, iar la nivel de club a cucerit Cupa EHF (2007) si a jucat o finala de Liga Campionilor (2010) cu echipa Oltchim Ramnicu Valcea. De-a lungul carierei a mai evoluat la echipe din Macedonia, Germania si Danemarca.

Dupa incheierea carierei de jucatoare a fost numita director tehnic al nationalei Romaniei, in 2011, iar apoi a intrat in structurile EHF (membru in Comitetul Executiv si presedinte Comisia Feminina) si ale IHF (membru Comisia de Metodica, presedinte Comisia Feminina), ocupand in paralel si functia de vicepresedinte al FR Handbal, la care a renuntat cand a fost numita secretar de stat in MTS. Activitatea de aproape un an la MTS a incheiat-o in ianuarie 2017.

„Nu as mai fi candidat daca vedeam ca lucrurile se indreapta spre normalitate, dar handbalul romanesc merge din rau in mai rau”, spune fostul international. Acum 8 ani, cand m-am decis sa candidez, am spus ca e cam ultimul tren ca sa putem schimba ceva consistent in handbal. De aceea am si incercat. Nu a fost sa fie. Din pacate, eu nu pot si nici nu vreau sa folosesc alte mijloace neadecvate de a ajunge presedinte. S-a zvonit ca, acum patru ani, alegerile au fost castigate politic si ca, si acum, va fi la fel! Sunt foarte multi oameni care mi-au vorbit despre asta, care au participat si mi-au povestit ce s-a intamplat in 2014″, a marturisit Robert Licu, potrivit gsp.ro.

Fostul handbalist a declarat ca nu si-a pregatit inca o campanie electorala, dar va merge sa isi expuna ideile in fata reprezentantilor cluburilor: „O sa incerc sa vad cum ajung spre cluburi, sa le pot transmite mesajul meu. In orice caz, situatia e clara. Eu vad ca lucrurile se imbunatatesc, se indreapta spre o normalitate. Cred ca ceea ce se intampla e o lipsa de viziune. Cand esti la conducere trebuie sa ai o anumita viziune, sa arati o strategia dupa care te ghidezi. Eu nu am vazut asa ceva.”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.